„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Minkštutės bandelės su obuoliais ir cinamonu

Šiltutės mielinės bandelės su tokiu gardžiu įdaru nukels į vaikystę. Kvapnios bandelės garantuoja gerą nuotaiką ir sotų pilvą!
Bandelės su obuoliais ir cinamonu
Bandelės su obuoliais ir cinamonu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Tešlai

500 g miltų;

250 ml pieno;

20 g šviežių mielių;

50 g sviesto;

1 arbat. š. cukraus;

1 žiupsnelio drusko.

Įdarui:

4 vnt. didelių obuolių;

1 saujos razinų;

pusės apelsino sulčių;

pusės citrinos žievelės;

2 valg. š. apelsinų džemo;

2 valg. š. sviesto;

3 valg. š. cukraus;

2 valg. š. maltų lazdynų riešutų;

1 žiupsnelio cinamono;

1 žiupsnelis gvazdikėlių.

Kaip gaminti:

  1. Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
  2. Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
  3. Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.
  4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste.
  5. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite apelsinų džemą, dar kiek pakaitinkite, išmaišykite ir atvėsinkite.
  6. Pagardinkite bandelius įdaru ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“