Jums reikės:
Tešlai
500 g miltų;
250 ml pieno;
20 g šviežių mielių;
50 g sviesto;
1 arbat. š. cukraus;
1 žiupsnelio drusko.
Įdarui:
4 vnt. didelių obuolių;
1 saujos razinų;
pusės apelsino sulčių;
pusės citrinos žievelės;
2 valg. š. apelsinų džemo;
2 valg. š. sviesto;
3 valg. š. cukraus;
2 valg. š. maltų lazdynų riešutų;
1 žiupsnelio cinamono;
1 žiupsnelis gvazdikėlių.
Kaip gaminti:
- Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
- Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
- Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste.
- Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite apelsinų džemą, dar kiek pakaitinkite, išmaišykite ir atvėsinkite.
- Pagardinkite bandelius įdaru ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.