Aguonų ledų pirmąsyk paragavau ledainėje Vienoje. Buvau apie ją skaičiusi visą saują gerų atsiliepimų ir kiekvienas iš jų pasitvirtino! Dar dabar atsimenu, jog rinkausi po rutuliuką cinamono ir aguonų ledų, ir su pirmuoju pastarųjų kąsniu supratau, kad tikrai mėginsiu juos namuose.
Ta mintis kirbėjo ilgai, tačiau vis šmėstelėdavo kitų prioritetų. Ir pagaliau šįmet, praėjus kokiems šešeriems metams nuo tos minties, aguonų ledai jau ir mano virtuvėje! Jei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.
Ingredientai:
- 150 ml pieno;
- 40 g aguonų;
- 90 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 3 kiaušinių tryniai;
- 400 ml riebios (plakamosios) grietinėlės.
Gaminimas:
1. Pieną užvirinkite ir supilkite ant aguonų. Palikite, kad aguonos išbrinktų. Sumalkite rankiniu trintuvu.
2. Prikaistuvyje kaitinkite aguonų-pieno mišinį su cukrumi, kol šis ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje išmaišykite trynius. Nuolat plakdami šluotele, po truputį supilkite pieno mišinį.
4. Šią masę perpilkite atgal į prikaistuvį. Nuolat maišydami, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės – ji turėtų padengti šaukšto nugarėlę, o per ją perbraukus pirštu, susidaręs takelis turėtų nesubėgti. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Palengva įmaišykite ją į aguonų mišinį.
6. Šaldykite ledų gaminimo mašinoje pagal gamintojo instrukcijas.
7. Paruoštus ledus supilkite į jiems skirtą indelį ir laikykite šaldiklyje.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“