Ingredientai (4 asm.):
- 1,5 litro briedžiukų;
- 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis džiovintų čiobrelių;
- 1 žiupsnis džiovintų peletrūnų;
- 1 stiklinė rudųjų ryžių;
- 2 arb. šaukšt. druskos;
- 2 ryšeliai žaliųjų šparagų;
- 0,5 citrinos;
- 2 valg. šaukšt. sviesto.
Gaminimas:
1. Grybus nuvalykite, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Vandenį nupilkite ir užpylę nauju vandeniu vėl užvirkite ir virkite 10 minučių. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.
2. Ryžius perskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir sudėkite į puodą. Įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite šaukštelį druskos ir užvirkite. Kaitrą sumažinkite iki mažos ir virkite 15–20 minučių, kol vanduo visiškai susigers į ryžius, o ryžiai bus išvirę.
3. Smidrus nuplaukite po šaltu vandeniu ir nulaužkite sustabarėjusius galus. Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į juos smidrus. Virkite 1 minutę ir išėmę smidrus nuliekite juos lediniu vandeniu, kad sustotų virimo procesas ir smidrai išliktų skaisčiai žali. Apibarstykite juos grūstais juodaisiais pipirais.
4. Grybus apkepkite svieste. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir peletrūnais.
5. Ryžius tiekite karštus kartu su smidrais ir briedžiukais. Viską apšlakstykite citrinų sultimis.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“