Šie bulviniai piršteliai būtent tokie! Juose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.
Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu
Ingredientai:
piršteliams:
- 500 g bulvių;
- 1 trynys;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis malto muskato;
- 2 valg. šaukšt. sviesto piršteliams kepti.
padažui:
- 1/4 stiklinės daržovių sultinio;
- 1/2 stiklinės riebios grietinėlės;
- 1 arb. šaukšt. raudonėlio;
- 2 arb. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių.
špinatams:
- 200 g špinatų (šviežių ar šaldytų);
- 1 svogūnas;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
piršteliai:
1. Nepjaustytas bulves išvirkite su lupena arba iškepkite orkaitėje. Pravėsusias nulupkite, sutrinkite bulvių trintuve. Suberkite kitus ingredientus ir truputį paminkykite – svarbu neperminkyti!
2. Iš masės formuokite maždaug rodomojo piršto storio pailgas lazdeles.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą su aliejumi ir apkepinkite pirštelius, kol iš visų pusių dailiai apskrus.
špinatai:
1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje su druska, kol suminkštėja. Suberkite plėšytus špinatus arba šaldytų špinatų kubelius, uždenkite ir troškinkite, kol viskas suminkštėja arba kol baigsite gaminti pirštelius ir padažą.
padažas:
1. Užvirkite sultinį ir supilkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, suberkite raudonėlį ir garstyčias. Išmaišykite.
2. Tiekite pirštelius su dar šiltais špinatais ir padažu.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“