„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Šiųmetė žiema mus verčia gūžčioti pečiais – ar verta iš spintos traukti šiltuosius avikailio batus? O gal pakaks ryškių guminių, kad drąsiai šokinėtume per balas? Kad ir kaip būtų, kad ir kokį netikėtumą mums ruoštų ciklonai ir anticiklonai, mūsų virtuvėse karaliauja „comfort food“ – maistas, kurio suvalgius atrodo, jog pečius apgobia minkštutė šilta antklodė.
Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu
Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu / Miskozverys.lt nuotr.
Temos: 2 Bulvės Maistas

Šie bulviniai piršteliai būtent tokie! Juose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Ingredientai:

piršteliams:

  • 500 g bulvių;
  • 1 trynys;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis malto muskato;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto piršteliams kepti.

padažui:

  • 1/4 stiklinės daržovių sultinio;
  • 1/2 stiklinės riebios grietinėlės;
  • 1 arb. šaukšt. raudonėlio;
  • 2 arb. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių.

špinatams:

  • 200 g špinatų (šviežių ar šaldytų);
  • 1 svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

piršteliai:

1. Nepjaustytas bulves išvirkite su lupena arba iškepkite orkaitėje. Pravėsusias nulupkite, sutrinkite bulvių trintuve. Suberkite kitus ingredientus ir truputį paminkykite – svarbu neperminkyti!

2. Iš masės formuokite maždaug rodomojo piršto storio pailgas lazdeles.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą su aliejumi ir apkepinkite pirštelius, kol iš visų pusių dailiai apskrus.

špinatai:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje su druska, kol suminkštėja. Suberkite plėšytus špinatus arba šaldytų špinatų kubelius, uždenkite ir troškinkite, kol viskas suminkštėja arba kol baigsite gaminti pirštelius ir padažą.

padažas:

1. Užvirkite sultinį ir supilkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, suberkite raudonėlį ir garstyčias. Išmaišykite.

2. Tiekite pirštelius su dar šiltais špinatais ir padažu.

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs