Humusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.
Ingredientai:
- 3 saldžiosios bulvės (batatai);
- 1 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis prieskonių mišinio „Harissa“ arba aitriųjų paprikų dribsnių.
humusui:
- 310 g garuose ruoštų avinžirnių;
- 2 valg. šaukšt. vandens;
- 2 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais. Sudėkite juos į skardą ir apšlakstykite aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite apie 20 minučių, kol batatai bus minkšti.
3. Virtuviniame kombaine išsukite avinžirnius, batatus, vandenį, aliejų ir tahini. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens ir aliejaus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
4. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba sūriais krekeriais.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“