„Miško žvėrių“ receptas: humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Spintelėse visada turiu avinžirnių. Humusas gelbėja tais vakarais, kai grįžtame vėliau, o valgyti norisi čia ir dabar. Tokiais vakarais, jei tik po ranka pasitaiko, į humusą įmaišau avokadų, pesto padažo ar kanapių sėklų. Kai turiu daugiau laiko, humusą gardinu keptomis daržovėmis.
Humusas su saldžiosiomis bulvėmis
Humusas su saldžiosiomis bulvėmis / Miskozverys.lt nuotr.

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Ingredientai:

  • 3 saldžiosios bulvės (batatai);
  • 1 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis prieskonių mišinio „Harissa“ arba aitriųjų paprikų dribsnių.

humusui:

  • 310 g garuose ruoštų avinžirnių;
  • 2 valg. šaukšt. vandens;
  • 2 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.

2. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais. Sudėkite juos į skardą ir apšlakstykite aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite apie 20 minučių, kol batatai bus minkšti.

3. Virtuviniame kombaine išsukite avinžirnius, batatus, vandenį, aliejų ir tahini. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens ir aliejaus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

4. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba sūriais krekeriais.

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis