„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: nesaldus pyragas su špinatais

Šį nesaldaus pyrago pagrindą atradau jau seniai – bent prieš šešerius metus. Jį ruošiame kitaip, nei mums įprasta. Čia sviestą tirpiname, užuot trynę jį drauge su miltais tarp pirštų. Tai reiškia, kad ir pati tešlos faktūra bus kiek kitokia, bet išties įdomi. Renkuosi šį receptą, kai kepti pyragą reikia čia ir dabar, mat šią tešlą naudojame iš karto – nereikia leisti jai ilsėtis šaldytuve.
Nesaldus pyragas su špinatais
Nesaldus pyragas su špinatais / Miskozverys.lt nuotr.

Įdaras taip pat, galima sakyti, lankstus. Kartais pyragą kepu su šviežiais žalumynais (špinatus esu keitusi garšvomis, įmaišiusi kiek dilgėlių ir gražgarstės), kartais – su šaldytais. Kartais pilu grietinėlės, kartais – pieno; tarkuoto sūrio įmaišau arba jį praleidžiu. Ir dar nepasitaikė nė vienas sykis, kad paragavus iškepto pyrago tektų susiraukti. Darbo dienų vakarais man tokie receptai ypač patinka!

Ingredientai:

tešlai:

  • 90 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 150 g miltų.

įdarui:

  • 200 g špinatų;
  • 75 g tepamo varškės sūrelio su žalumynais;
  • 1/4 stiklinės pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1/2 stiklinės tarkuoto sūrio;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminame pagrindą:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

2. Į karščiui atsparų dubenėlį sudėkite sviestą, aliejų, vandenį, druską. Ištirpdykite mikrobangų krosnelėje ar vandens vonelėje.

3. Į karštą skystį supilkite miltus. Išmaišykite šaukštu, kol tešla atšoks nuo indo šonų, panašiai kaip ruošiant plikytą tešlą. Vos pravėsusią tešlą išminkykite rankomis.

4. Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir pirštais išlyginkite.

5. Dugną subadykite šakute. Įklokite foliją ir įberkite pupelių, kad kepdama tešla nesusitrauktų.

6. Kepkite apie 10 minučių. Tada išimkite foliją bei pupeles ir kepkite dar 5–7 minutes, kol tešla atrodys sausa.

Įdaro gaminimas:

1. Jei naudojate šviežius špinatus, juos smulkiai sukapokite. Jei naudojate šaldytus, juos atšildykite.

2. Varškės sūrelį sumaišykite su pienu, kiaušiniais. Įmaišykite likusius ingredientus.

Kepame:

1. Įdarą supilkite į iškepusį pagrindą ir kepkite, kol bus tvirtas ir švelniai paruduos – apie 15–20 minučių.

2. Tiekite šiltą, su žaliomis salotomis.

Miskozverys.lt nuotr./Nesaldus pyragas su špinatais
Miskozverys.lt nuotr./Nesaldus pyragas su špinatais

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs