Šios salotos puikios ir šiltos, ir šaltos. Galima valgyti jas vienas, galima patiekti kaip garnyrą prie paukštienos kepsnių, ypač tinka prie anties. Galima keisti kruopas, galima keisti vaisius, galima keisti prieskonius ir žoleles. Viskas galima – juk vis dar vasara!
Ingredientai (4 asm.):
- 1 puodelis perlinio kuskuso;
- 1 puodelis apelsinų sulčių;
- ½ puodelio vandens;
- ½ arbat. šaukšt. cinamono;
- ½ arbat. šaukšt. kumino;
- ¼ arbat. šaukšt. druskos;
- 2 persikai;
- 2 nektarinai;
- sauja braškių;
- pundelis šviežio baziliko;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
padažui:
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
- 2 valg. šaukšt. žaliosios citrinos sulčių;
- Druskos, pipirų.
Gaminimas:
1. Į puodą supilkite apelsinų sultis, vandenį, suberkite cinamoną, kuminą ir druską. Užvirkite, tuomet suberkite perlinį kuskusą. Virkite apie 10 minučių, nukaiskite ir palaikykite uždengę dar penkias minutes.
2. Dabar galite iškart maišyti su kitais ingredientais ir valgyti šiltas salotas, arba atvėsinkite ir turėsite šaltas.
3. Persikus ir nektarinus nukaulinkite ir supjaustykite gan stambiais gabalėliais. Keptuvę su dviem šaukštais aliejaus įkaitinkite ir apkepkite kaulavaisių gabalėlius.
4. Braškes nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais, baziliką sukapokite.
5. Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, tuomet suberkite išvirusį kuskusą, keptus kaulavaisius, braškes bei bazilikus. Paragaukite, ar pakanka prieskonių.
Skanaus!
Kruopos: galite naudoti smulkų kuskusą, jį pakanka užpilti verdančiu skysčiu ir palikti pastovėti 10 minučių. Vienam puodeliui smulkaus kuskuso pakanka vieno puodelio skysčio. Galite naudoti bulgurą, miežines ar kitas mėgstamas kruopas.
Kaulavaisiai: tinka visi kaulavaisiai, taip pat vyšnios, trešnės. Koreguokite žaliosios citrinos sulčių kiekį padaže priklausomai nuo vaisių ar uogų rūgštumo. Uogų (braškių, šilauogių) aš niekuomet nekepu, man jos skanesnės neapdorotos.
Žolelės: čia tiktų šviežios mėtos arba šiek tiek šviežio šalavijo. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“