„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: puikusis grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų

Darbo dienų vakarais laiko tikrai ne marios. Tačiau prisiminiau it tyčia tokiems atvejams sukurtą receptą – Linos grietinėlės pyragą. Šį desertą – nuo pirmojo žingsnio, kai sumečiau sausainius į smulkintuvą, iki tol, kol paruoštą pyragą traukiau iš orkaitės – pagaminau per 20 minučių. O svarbiausia – jis skanus, gaivus, švelnus ir tikrai primena tradicinius grietinėlės sūrio pyragus, kuriems abejingų dar nesu sutikusi. 6 ingredientai, 20 minučių darbo, 12 valandų laukimo – ir turite puikiausią desertą!
Grietinėlės pyragas
Grietinėlės pyragas / Miskozverys.lt nuotr

Beje, šis pyragas yra naujo mūsų susigalvoto iššūkių projekto dalis. Priminsiu, kad praėjusio mėnesio iššūkis buvo toks smagus!

Tad tęsiame: lapkritį Lina siūlo pažvelgti į mūsų, trijų tinklaraštininkių, šaknis. Kiekviena iš mūsų pasirinksime po istorinį receptą iš kolegių senųjų tinklaraščių, jį išmėginsime ir aprašysime. Aš estafetę priėmiau pirmoji. Dabar bandykite ir jūs!

Grietinėlės pyragas

Ingredientai:

  • 160 g sausainių „Gaidelis“;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kakavos;
  • 60 g sviesto;
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 160 g saldinto sutirštinto pieno;
  • 3/4 citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 18 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite 2 cm aukščio kraštelius.

4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.

5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.

6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt – susistovėjęs pyragas yra pats skaniausias.

Miskozverys.lt nuotr/Grietinėlės pyragas
Miskozverys.lt nuotr/Grietinėlės pyragas

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs