Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: sidre troškintas triušis

Kiek esame klausinėję savo skaitytojų, kokių receptų, saldžių ar nesaldžių labiau reikia, dauguma sako, kad nesaldžių. Bet tinklaraščio statistika rodo, kad populiariausi mūsų tinklaraštyje... pyragų receptai. Tai kaip čia yra? Aišku, desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!
Sidre troškintas triušis
Sidre troškintas triušis / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai:

triušienos troškiniui:

  • 2 kg triušienos (vienas triušis);
  • 150 g šalto rūkymo šoninės;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 100 g voveraičių;
  • 500 ml sauso sidro (geriausia „brut“);
  • 300 ml vištienos arba daržovių sultinio;
  • 1 pundelis čiobrelių šakelių;
  • 1 apelsinas;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

polentai:

  • 250 g kukurūzų kruopų;
  • 80 g tarkuoto parmezano;
  • 100 g gorgoncolos;
  • 50 g kapotų bazilikų;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • druskos.
Miskozverys.lt nuotr./Sidre troškintas triušis
Miskozverys.lt nuotr./Sidre troškintas triušis

Gaminimas:

1. Triušį supjaustykite gabalais – jei nelabai žinote kaip, paprašykite mėsininko. Žinoma, ir internete yra daug filmukų, kaip tai padaryti.

2. Triušio gabalus apskrudinkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Nekepkite visko iškart, dėkite tiek gabalų, kad galėtumėte lengvai juos vartyti. Apskrudinkite iš visų pusių. Atidėkite.

3. Tuose pačiuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su šonine. Po penkių minučių sudėkite pasmulkintas voveraites, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite sidrą, sultinį ir troškinkite viską ant kaitrios ugnies 10 minučių. Kepimo indo neuždenkite, padažas turi smarkiai burbuliuoti ir garuoti. Paragaukite, ar pakanka druskos ir pipirų.

4. Jei jūsų kepimo indas didelis, sudėkite apkeptus triušio gabaliukus ir skiltelėmis pjaustytą apelsiną į padažą. Jei, kaip ir aš, viską kepėte nedidelėje keptuvėje, sudėkite triušio gabalėlius ir apelsinus į didesnį puodą ar troškintuvą, užpilkite padažą, uždenkite ir troškinkite dar apie 1,5–2 valandas.

5. Kai triušio troškinys bus beveik paruoštas, paruoškite polentą. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite kukurūzų kruopas. Jos būna skirtingo smulkumo, tad ir reikalingas vandens kiekis bei virimo trukmė skiriasi. Išvirkite gan tirštą košę. Tuomet sudėkite sviestą, sūrius, baziliką, pagardinkite druska. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių.

6. Patiekite triušienos troškinį su polenta ir nepagailėkite padažo!

Miskozverys.lt nuotr./Sidre troškintas triušis
Miskozverys.lt nuotr./Sidre troškintas triušis

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais