„Miško žvėrių“ receptas: silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Uogas galima tiesiog valgyti arba gaminti begalę įvairiausių pyragų, desertų, čatnių, pagardų, padažų, uogienių, sulčių ir net ruošti su jomis marinuotas silkes. Silkė su spanguolėmis, bruknėmis, juodaisiais serbentais jau išbandyta, kokiu gaiviu skonių deriniu dar galėčiau nustebinti artimuosius? Taip kilo idėja apie silkę su mėlynėmis ir čiobreliais.
Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais
Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais / Miskozverys.lt nuotr.

Šiai silkei mieliau rinkčiausi miško mėlynes, bet jų sezonas dar vos prasideda, miške jų nedaug, o turgeliuose kainos kol kas beprotiškos. Kai jau turiu idėją patiekalui, negaliu laukti, kol mėlynės pagaliau prinoks, tad šįkart pasirinkau šilauoges. Mėlynės būtų suteikę silkei kiek kitokį skonį ir nudažę silkės gabaliukus rausvai. Pamėginkite gaminti su mėlynėmis, kai turėsite progą, bet ir su šilaguogėmis ši silkė puiki!

Miskozverys.lt nuotr./Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais
Miskozverys.lt nuotr./Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Ingredientai:

  • 50 ml obuolių acto;
  • 100 ml cukraus;
  • 150 ml vandens;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 kvapnusis pipiras;
  • 0,5 vidutinio svogūno;
  • 300 g silkės filė;
  • 10 čiobrelių šakelių;
  • 100 ml šilauogių;
  • ruginės duonos.

Gaminimas:

1. Actą, cukrų ir vandenį supilkite į puodą ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Užvirti nebūtina.

2. Į marinatą sudėkite lauro lapą ir kvapnųjį pipirą. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Silkės filė supjaustykite juostelėmis.

4. Stiklainyje sluoksniuokite silkės gabaliukus, svogūnus, čiobrelių šakeles ir šilauoges.

5. Iš marinato išimkite prieskonius ir juo užpilkite silkes. Stiklainį sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1 parą. Tiekite ant ruginės duonos.

6. Suvartokite per 7 dienas.

Miskozverys.lt nuotr./Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais
Miskozverys.lt nuotr./Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų