„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: sočioji žuvienė, idealiai tinkanti, kai spaudžia šaltis

Nustebome: atrodo, tik spėjome išvaryti žiemą iš savo kiemo, o ji tik šast ir pargrįžo! Mėgaujamės šia akimirka. Vaikštome po saulės nutviekstus snieguotus miškus, įkvėpiame pilnus plaučius vėsaus, net traškančio oro. Grįžę namo, įsisupame į šilčiausius megztinius, ant kojų maunamės raštuotas vilnones kojines.
Sočioji žuvienė
Sočioji žuvienė / Miskozverys.lt nuotr.

Šaltą žiemišką dieną labiausiai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. Įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius. Tiesą sakant, jau vien dėl jos džiaugiamės sugrįžusiais šalčiais!

Ingredientai (10 porcijų):

  • 2 morkos;
  • 1 pastarnokas;
  • sviesto;
  • 1,5 l verdančio vandens;
  • 3 daržovių sultinio kubeliai;
  • 1 nedidelis pankolis;
  • 100 g grietinėlės sūrio;
  • 150 g lydyto sūrelio;
  • krevečių ir krabų užtepo;
  • 300 g jūros gėrybių mišinio;
  • 10 šviežių karališkųjų krevečių;
  • 200 g rūkytos lašišos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežių krapų.

Gaminimas:

1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite morkas ir pastarnoką. Pakepinkite juos svieste ant aukštos ugnies, kol gražiai apskrus.

2. Kol daržovės kepa, į puodą supilkite vandenį, suberkite sultinio kubelius ir sudėkite išardytą pankolį. Pavirkite apie 8 minutes, arba kol suminkštės pankolis.

3. Pankolį išimkite. Į nuovirą sudėkite apkeptas morkas ir pastarnoką, kreminį sūrį ir padažą. Išmaišykite.

4. Sudėkite jūros gėrybes ir rūkytą lašišą. Pavirkite 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais.

5. Sriuba skaniausia po keleto valandų ar net kitą dieną, kai jos skonis subręsta. Sriubą ypač skanu valgyti su skrudinta duona, aptepta česnakiniu sviestu.

Miskozverys.lt nuotr./Sočioji žuvienė
Miskozverys.lt nuotr./Sočioji žuvienė

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs