Šaltą žiemišką dieną labiausiai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. Įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius. Tiesą sakant, jau vien dėl jos džiaugiamės sugrįžusiais šalčiais!
Ingredientai (10 porcijų):
- 2 morkos;
- 1 pastarnokas;
- sviesto;
- 1,5 l verdančio vandens;
- 3 daržovių sultinio kubeliai;
- 1 nedidelis pankolis;
- 100 g grietinėlės sūrio;
- 150 g lydyto sūrelio;
- krevečių ir krabų užtepo;
- 300 g jūros gėrybių mišinio;
- 10 šviežių karališkųjų krevečių;
- 200 g rūkytos lašišos;
- druskos;
- pipirų;
- šviežių krapų.
Gaminimas:
1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite morkas ir pastarnoką. Pakepinkite juos svieste ant aukštos ugnies, kol gražiai apskrus.
2. Kol daržovės kepa, į puodą supilkite vandenį, suberkite sultinio kubelius ir sudėkite išardytą pankolį. Pavirkite apie 8 minutes, arba kol suminkštės pankolis.
3. Pankolį išimkite. Į nuovirą sudėkite apkeptas morkas ir pastarnoką, kreminį sūrį ir padažą. Išmaišykite.
4. Sudėkite jūros gėrybes ir rūkytą lašišą. Pavirkite 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais.
5. Sriuba skaniausia po keleto valandų ar net kitą dieną, kai jos skonis subręsta. Sriubą ypač skanu valgyti su skrudinta duona, aptepta česnakiniu sviestu.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“