Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: sočioji žuvienė, idealiai tinkanti, kai spaudžia šaltis

Nustebome: atrodo, tik spėjome išvaryti žiemą iš savo kiemo, o ji tik šast ir pargrįžo! Mėgaujamės šia akimirka. Vaikštome po saulės nutviekstus snieguotus miškus, įkvėpiame pilnus plaučius vėsaus, net traškančio oro. Grįžę namo, įsisupame į šilčiausius megztinius, ant kojų maunamės raštuotas vilnones kojines.
Sočioji žuvienė
Sočioji žuvienė / Miskozverys.lt nuotr.

Šaltą žiemišką dieną labiausiai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. Įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius. Tiesą sakant, jau vien dėl jos džiaugiamės sugrįžusiais šalčiais!

Ingredientai (10 porcijų):

  • 2 morkos;
  • 1 pastarnokas;
  • sviesto;
  • 1,5 l verdančio vandens;
  • 3 daržovių sultinio kubeliai;
  • 1 nedidelis pankolis;
  • 100 g grietinėlės sūrio;
  • 150 g lydyto sūrelio;
  • krevečių ir krabų užtepo;
  • 300 g jūros gėrybių mišinio;
  • 10 šviežių karališkųjų krevečių;
  • 200 g rūkytos lašišos;
  • druskos;
  • pipirų;
  • šviežių krapų.

Gaminimas:

1. Nulupkite ir stambiai sutarkuokite morkas ir pastarnoką. Pakepinkite juos svieste ant aukštos ugnies, kol gražiai apskrus.

2. Kol daržovės kepa, į puodą supilkite vandenį, suberkite sultinio kubelius ir sudėkite išardytą pankolį. Pavirkite apie 8 minutes, arba kol suminkštės pankolis.

3. Pankolį išimkite. Į nuovirą sudėkite apkeptas morkas ir pastarnoką, kreminį sūrį ir padažą. Išmaišykite.

4. Sudėkite jūros gėrybes ir rūkytą lašišą. Pavirkite 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilstykite į lėkštes, apibarstykite šviežiais krapais.

5. Sriuba skaniausia po keleto valandų ar net kitą dieną, kai jos skonis subręsta. Sriubą ypač skanu valgyti su skrudinta duona, aptepta česnakiniu sviestu.

Miskozverys.lt nuotr./Sočioji žuvienė
Miskozverys.lt nuotr./Sočioji žuvienė

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais