„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai

Vaikai, kaip visada, paskutinį vakarą prieš Užgavėnes, apkabinant juos prieš miegą, praneš, kad reikia turėti kaukę ar persirengėlio kostiumą... Mamos žino, apie ką aš čia. Bet kol kas dar nesuku dėl to galvos. O štai naujų blynų receptą jau išbandžiau. Šįkart – su kokosų miltais.
Kokosiniai blyneliai
Kokosiniai blyneliai / Miskozverys.lt nuotr.

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus. Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

Šie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritų blynelių. Jie sotūs bei gardūs net ir šalti.

Ingredientai:

  • 6 kiaušiniai;
  • 6 valg. šaukšt. kokosų pieno arba kitokios rūšies pieno;
  • 2 arb. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • 1 arb. šaukšt. vanilės esencijos;
  • 6 valg. šaukšt. kokosų miltų;
  • 0,3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 6 valg. šaukšt. kokosų aliejaus arba lydyto sviesto;
  • kokosų aliejaus kepti.

Gaminimas:

1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
 Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.


2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.


3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.


4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.


5. Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, cukraus kiekį padidinkite iki 3 arbatinių šaukštelių arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Miskozverys.lt nuotr. /Kokosiniai blyneliai
Miskozverys.lt nuotr. /Kokosiniai blyneliai

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“