Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais
Ingredientai (6 asm.):
- 400 g šparaginių pupelių;
- 400 g šparaginių žirnių;
- 70 g lazdyno riešutų;
- 1 apelsinas;
- 20 g laiškinių česnakų;
- 5 valg. šaukšt. aliejaus (tinka alyvuogių, lazdyno riešutų arba moliūgų sėklų);
- druskos (labiausiai tinka druskos dribsniai – Maldono druska);
- pipirų.
Gaminimas:
1. Riešutus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinkite ir trindami tarp pirštų pašalinkite odeles. Stambiai sukapokite.
2. Pupelių ir žirnių ankščių galiukus nupjaukite. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite šparagines pupeles. Po keturių minučių ištraukite ir kiauraindyje pakiškite po kuo šaltesniu tekančiu vandeniu – taip išlaikysite gražią žalią spalvą.
3. Žirnių ankštis blanširuokite vieną minutę ir taip pat iškart perliekite šaltu vandeniu. Visas ankštis gerai nuvarvinkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Daržovių skustuku nulupkite apelsino žievelę neužkabindami kartaus baltojo sluoksnio. Supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Galite naudoti ir specialų įrankį žievelei.
5. Dubenyje sumaišykite žirnių ir pupelių ankštis, smulkiai kapotus laiškinius česnakus, apelsino žieveles, kapotus riešutus ir aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite kambario temperatūros.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“