Ingredientai:
marinatui:
- 100 ml obuolių acto;
- 200 ml cukraus;
- 300 ml vandens.
silkei:
- 3 silkių filė
- 0,5 ilgavaisio agurko;
- 4 krapų šakelės;
- 1 žalia aitrioji paprika.
Gaminimas:
1. Puode sumaišykite marinato produktus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti, pvz., balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
2. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis.
3. Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais ritinėliais.
4. Aitriąją papriką supjaustykite ritinėliais. Jei norite mažiau aštrumo, pašalinkite sėklytes.
5. Krapų viršunėles sukapokite.
6. Stiklainyje arba stikliniame ar keraminiame inde sluoksniais dėkite agurkus, silkes, aitriąsias paprikas ir krapus. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“