Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.
Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu
Ingredientai (1 porcijai):
- 1 nedidelė cukinija;
- 40 g anakardžių sviesto;
- 50 ml vandens;
- ½ valg. šaukšt. žaliosios citrinos sulčių;
- žiupsnis malto muskato;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Daržovių skustuku arba mandolina supjaustykite cukiniją ilgomis plačiomis juostomis, panašiomis į fetučinius.
2. Virtuviniame kombaine sumaišykite anakardžių sviestą, vandenį, žaliosios citrinos sultis ir prieskonius – turėtumėte gauti jogurto konsistencijos padažą. Jei jis per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
3. Sumaišykite padažą su cukinijų juostelėmis ir leiskite kiek „pailsėti“ šaldytuve.
4. Prieš tiekdami vėl gerai išmaišykite, apibarstykite mėgstamomis sėklomis ar riešutais.
Jei norite kiek įdomesnio, pikantiškesnio padažo, įdėkite ¼ arbat. šaukšt. pomidorų pastos ir įberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Vasarą norisi šviežių žalumynų? Įmaišykite ¼ arbat. šaukšt. pesto padažo arba iki tyrės susmulkintų petražolių.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle Facebook