1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais.
4. Svogūną nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite, kad išsiskirtų sultys, o svogūnas suminkštėtų.
5. Visas daržoves išdėliokite ant apelsinų, berkite alyvuogių, kapotų petražolių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
6. Paruoškite užpilą: mandarinus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis, jas sumeskite į plakti skirtą indą, supilkite aliejų, medų, vyno actą ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.
2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.
3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.
4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.
- Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
- Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
- Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
- Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
- Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).
2. Supjaustome kalafiorą, papriką ir nupjauname šparaginių pupelių galus. Viską beriame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir prieskonių. Rankomis gerai išmaišome.
4. Daržoves kepame apie 20 minučių.
5. Į dubenėlį dedame ir sumaišome padažui reikiamus ingredientus.
6. Kol kepa daržovės, į lėkštes pasmulkiname gražgarstes ir susipjaustome avokadą.
7. Lėkštėse ant gražgarsčių paskirstome keptas daržoves, avokadą ir užpilame padažo. Galima dar šiek tiek užbarstyti žagrenio.
1. Nulupkite ir supjaustykite avokadą kąsnio dydžio kubeliais. Apšlakstykite arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių. Nulupkite persimonus ir supjaustykite tokio paties dydžio kaip avokadas kubeliais. Plonai nuskuskite keletą citrinos žievelės juostelių.
2. Į dubenį kartu sumaišykite likusias citrinų sultis, alyvuogių aliejų, garstyčių miltelius ir druską. Gautu padažu apšlakstykite avokado ir persimono kubelius.
3. Pasiruoškite salotų dubenį, į jį pridėkite mėgstamų salotų lapų, ant viršaus suberkite persimonų ir avokadų kubelius. Ant salotų berkite maltus juoduosius pipirus, gardinkite citrinos žievele ir trupučiu petražolių. Prieš patiekdami, nesusigėrusį salotų padažą nupilkite.
Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.
1. Nuluptą obuolį, avokadą ir vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite.
2. Atskirai indelyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite salotas ir viską gerai išmaišykite.
1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.
2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.
3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.
4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.
5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
- Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
- Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
- Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
- Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
1. Avokadus perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliukus, šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Minkštimą iškart supjaustykite nedideliais gabaliukais. Avokadų puseles apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
2. Avokadų minkštimą, krevetes (kelias palikite salotoms papuošti), salierus, svogūnus, agurkus, petražoles sumaišykite viename dubenyje, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
3. Majonezą išplakite su garstyčiomis, sukrėskite į salotas ir atsargiai išmaišykite.
4. Gatavas salotas išdėliokite į avokadų puseles, papuoškite žalumynais ir likusiomis krevetėmis.