Ingredientai:
- 100 g varškės 9 proc. riebumo,
- 2 stiklinės miltų,
- šiek tiek vandens,
- Druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite varškę, suberkite miltus ir druską, pilkite šiek tiek vandens ir išminkykite kietoką tešlą.
Iškočiokite 1-1.5 cm storumo paplotėlį, supjaustykite juostelėmis, jas padalinkite į mažesnius gabalėlius.
Tešlos gabalėlius braukti per smulkios tarkos kitą pusę – per skylutes perspausta tešla susisuks kaip dygliuoti kankorėžiukai.
Sudėkite „kankorėžiukus“ į verdantį sūdytą vandenį. Kai virtinukai iškils į paviršių, dar virkite apie 5 minutes.
Patiekite su grietinės ir keptų svogūnų padažu.
Skanaus!