„Netgi nedideliuose miesteliuose žmonės įvertino tai ir ateina gal vien dėl kulinarijos. Sakysim, jeigu žmonių mažiau gyvena ir vienam neapsimoka gaminti, tai čia gali nusipirkti pietus ar vakarienę ir pilnai susiklomplektuoti iš kulinarijos gaminių“, – mano verslininkas.
UAB „Rivonos“ kulinarijos cecho technologė Jūratė Abračinskietė atskleidžia, kokie išmanūs sprendimai jiems leidžia pasiekti aukštesnių šviežumo standartų, gaminti sveikesnius gaminius ir net palengvinti darbuotojų darbą. Vienas tokių – nauja ir išmani gruzdintuvė. Joje verdantis aliejus purškiamas, todėl jo sunaudojama mažiau, kaskart naudojamas šviežias. Tai leidžia per mėnesį sutaupyti net apie toną aliejaus.
„Ceche Kėdainiuose turime puikų išmanų įrengimą – tai išmanioji fritiūros keptuvė, kuria labai džiaugiamės ir didžiuojamės, nes galime iškepti kokybiškesnį, sveikesnį produktą. Kepant sunaudojama mažiau aliejaus ir į produktą jo įsigeria mažiau. Su išmaniąja keptuve mes kepame „Kijevo“ kotletus, įvairius kepsnelius, čeburekus,“ – vardija technologė.
„Rivonos“ kulinarijos cechas gali pasigirti ne tik nauja gruzdintuve, bet ir šaldikliu, kuris leidžia greičiau ir kokybiškiau užšaldyti gaminius.
Pasak J.Abračinskienės, prieš pusmetį įsigytas naujas šokofrizeris leidžia greičiau ir efektyviau užšaldyti ir gauti kokybiškesnį produktą. Kiekvienam produktui užstatoma programa ir visas vežimas – apie 100-150 kg užšąla per 45 – 60 minučių. Šiuo metu gaminama 9 rūšys įvairiausių šaldytų produktų. Iš jų keletas tiekiama į „Norfos“ cechelius, o kai kurie produktai keliausia tiesiai į parduotuvių lentynas. Tai šaldyti lietiniai su kumpiu ir sūriu, su varške ar vištiena. Taip pat šaldomi kibinai su vištiena ir kiauliena ir varškėčiai, kurie labai populiarūs ir per savaitę jų pagaminama apie toną. Pirkėjai labai pamėgo bulvinius blynus, tad vos spėjama juos kepti ir tiekti.
„Rivonoje“ taip pat rūkoma apie dešimt rūšių žuvies, iš kurių vėliau pagaminama apie 25 skirtingi žuvies gaminiai. Per mėnesį susidaro gan įspūdingas skaičius – pagaminama net apie 45 tonas rūkytos žuvies. Ji rūkoma tik natūraliu būdu, pasitelkiant alksnio skiedras, kurios produktui suteikia švelnų dūmo skonį. Be to, pirkėjams dar visai neseniai buvo pristatytos ir dvi skanios naujienos.
„Birželio mėnesį pristatėme marinuotas krevetes. Pirkėjai jas puikiai įvertino, todėl nusprendėme daryti tai, ką geriausiai mokame – jas rūkyti. Karštai rūkytoms krevetėms naudojamas medaus čili marinatas“, – sako Jūratė Abračinskienė ir kviečia paragauti naują pikantiško skonio produktą.
Kėdainiuose esantis „Rivonos“ konditerijos cechas taip pat turi kuo pasigirti. Čia pagaminama per 40 vienetų įvairios produkcijos, įskaitant pyragus, vyniotinius, duoną ir kitus gardumynus.
„Gamybos apimtys auga, tai matyti pagal senus bei naujus gaminius ir perkamumą. Naujienas visada pristatome – tiek konditerijos, tiek duonos gaminius. Dabar ruošiamės paleisti naujas D.Praspaliausko duoneles fokačijas. Tai yra visiška naujiena visoje Lietuvoje, nes tai yra neįprasta duona, prieš valgant ją reikia pasišildyti. Konditerijoje neseniai pristatėme desertus, kiekvienais metais sukuriame naujus šventinius skonius“, – sako UAB „Rivonos“ konditerijos cecho technologė Ieva Bagackienė.
Viso kulinarijos ir konditerijos cechuose gaminama apie 100 įvairiausių produktų, iš kurių – net trijų rūšių lietiniai blynai, bulviniai, žemaičių blynai, Kijevo kotletai, duona, pyragai, sumuštiniai, mišrainės, salotos ir pirkėjų ypač pamėgti ir visus metus gaminami šaltibarščiai. Kadangi nauji užsakymai formuojami kas dieną ir tai, kas pagaminama šiandien, rytojau jau pasiekia parduotuves – pirkėjai visus šiuos gaminius pirkėjai „Norfoje“ randa tik šviežius.