Apkepui reikės:
- 400 g „Piemenėlio Excellence” varškės,
- 400 g trinto kepto moliūgo minkštimo,
- 2 kiaušinių,
- 4 valg. š. cukraus,
- 1 pakelio vanilinio cukraus,
- 1 pakelio vanilinio pudingo,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame moliūgą. Gera žinia ta, kad tai galima padaryti iš anksto, kaip aš ir padariau - teliko išsiimti iš šaldiklio.
Moliūgą perpjauname į 4 dalis ir dedame ant skardos į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 30 min. Iškepusį atvėsiname, nulupame, susmulkiname minkštimą ir sutriname smulkintuvu iki tyrės. Ją galima naudoti iš karto pyragams, virtiniams ar sudėti į maišelį iš užsišaldyti.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Beriame varškę, vanilinį pudingą, moliūgo tyrę ir sumaišome iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame apkepo masę į formą ir kepame maždaug 40 min.
Iškepusį apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su „Piemenėlio Excellence” grietine.
Skanaus!
Dėkojame Ingai už receptą!