Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moliūgų sriuba: 13 receptų

Tiršta, šilta, soti, sušildanti visą kūną... Bene rudeniškiausia iš visų sriubų – moliūgų sriuba. Šiandien – ji ant jūsų stalo!
Moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite:  Sekmadienio pietums – 15 apkepėlių receptų

Trinta moliūgų sriuba
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 81
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 6.00 vnt. (nedideli)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nepilnas š. - malti)
Druska: 10.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 350.00 ml (liesos)
Grietinė: 200.00 ml (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.

2. Šaukštu išskobkite moliūgų minkštimą, išmeskite žieveles. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Jei mišinys bus per tirštas, įpilkite truputį vištienos sultinio.

3. Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirinkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.  

Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Baltasis vermutas 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebios)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 30.00 g (skrudintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Kaip gaminti

1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, išgramdykite sėklas, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje.

2. Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.

3. Sultinį užvirkite, sukrėskite keptus moliūgus, svogūnų troškinį, viską apie 8 min. virkite, tada supilkite vermutą ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min.

4. Prieš baigiant virti supilkite iš mandarinų išspaustas sultis, sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į pašildytus sriubos dubenėlius.

5. Sriubą pagardinkite grietinėle, sausoje keptuvėje skrudintais duonos kubeliais, moliūgų sėklomis ir kalendrų lapeliais.

Suskleisti
Pikantiška moliūgų sriuba
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis čili)
Imbieras: 15.00 g (šviežio)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š. (0.5 - (curry masala))
Indiški priekoniai: (0.5 garam masala) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1.  Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala.
  3. Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite imbiero, susmulkintą čili.
  4. Viską virkite ~20 min, kol moliūgas pilnai suminkštės. Imbierą išimkite ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
  5. Įberkite saują parmezano ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  6. Sriuba puikiai tinka patiekti su grietinėle (tai ne tik skanu, bet ir labai gražu).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Moliūgų sriuba su skrebučiais
Receptas: Moliūgų sriuba su skrebučiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (apie 1,5 kg)
Porai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 3.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba daržovių)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo)
Duona: 100.00 g (baltos duonos skrebučių)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Grietinė: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.

3. Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min.

4. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis šaukštus skrebučių. Beje, skrebučius galima patiekti ir atskirai.  

Suskleisti
Moliūgų sriuba su voveraitėmis
Receptas: Moliūgų sriuba su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 32
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vermutas: 2.00 valg. š. (baltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grybai: 150.00 g (voveraitės)
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau ir šaukštu išvalykite sėklas. Puses supjaustykite riekėmis ir nulupkite. Minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais.

2.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir moliūgo gabaliukus pakepinkite su šaukštu aliejaus, supilkite vermutą, sultinį, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

3.Išgriebtus moliūgus pertrinkite pro sietelį ir sukrėskite atgal į sriubą. Pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis apelsinų sultimis. Voveraites nuvalykite ir šiek tiek apkepinkite likusiame aliejuje ir svieste.

4.Pagardinkite pipirais ir druska. Sriubą išpilstykite į pašildytus dubenėlius. Užpilkite po šaukštą grietinėlės, įdėkite grybų, pabarstykite pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Tiršta moliūgų sriuba
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 69
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 4.00 st. (stambiai pjaustyto)
Bulvės: 1.00 st. (kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 700.00 ml (arba vištienos)
Pienas: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai citrinų sulčių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.

2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.

3. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.

4. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.

Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 121
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Sviestas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (itališka Ciabata)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (arba grietinė (nebūtina))
Kaip gaminti

1. Moliūgą, bulvę ir morkas supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai apskrus.

2. Į puodą sudėkite visas daržoves, svogūnus su česnakais, įpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nukelkite nuo ugnies.

3. Kiek pravėsusią sriubą sutrinkite trintuve (jei per tiršta, įpilkite dar sultinio). Į sriubą sudėkite tarkuotą permezaną ir maišydami kaitinkite, kol sūris išsileis.

4. Sriubą tiekite su skrudinta duona ir, jei mėgstate, įdėkite šaukštą jogurto ar grietinės.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrioji moliūgų sriuba
Receptas: Aštrioji moliūgų sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (didokais kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka tirpus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite.

2. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, aitriąsias paprikas, įberkite imbiero ir apkepkite. Sudėkite morkas, bulves, moliūgus, supilkite sultinį ir virkite, kol daržovės suminkštės.

3. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiška moliūgų sriuba
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 69
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 80.00 g
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (1,5 - moliūgų sėklų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
  2. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
  5. Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
  6. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
  7. Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  8. Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  9. Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vištienos)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Moliūgo sėklos: 40.00 g
Sūris: 40.00 g (tarkuoto brandinto sūrio)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suberkite garstyčių grūdelius, smulkintus čiobrelius, dar kelias minutes pakaitinkite

3. Tada suberkite smulkintas daržoves, supilkite sultinį ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.

4. Sriubą supilkite į karščiui atsparų indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Tyrę vėl supilkite į puodą, įmaišykite grietinėlę, kelias minutes pakaitinkite ir supilkite į dailios formos išskobtą moliūgą.

6. Sriubą puoškite tarkuoto brandinto sūrio drožlėmis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Suskleisti
Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais
Receptas: Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 35
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (apie 1,5 kg)
Porai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 3.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba tirpus daržovių)
Vynas: 200.00 ml (sauso balto)
Pienas: 400.00 ml
Manai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Grietinė: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.

3. Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min.

4. Pieną su likusiu šaukštu sviesto užvirinkite, suberkite kruopas, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią košę suberkite sūrį, sudėkite trynius, pagardinkite mairūnais ir gerai išmaišykite. Nedideliu šaukštu suformuotus košės kukuliukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirusius iš karto išgriebkite.

5. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kukulius.

Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 157
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (muskatinio)
Svogūnai: 1.00 g (didesnis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sultinys: 750.00 ml (naminio daržovių arba jautienos)
Grietinėlė: 100.00 ml (riebios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š.
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite.
  2. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite.
  3. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20 min., kol moliūgas suminkštės.
  4. Puodą nukelkite nuo viryklės. Likusias česnako skilteles sugrūskite su bazilikų lapeliais, sumaišykite su aliejumi, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir supilkite į sriubą.
  5. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite grietinėle.
  6. Trintą moliūgų sriubą galite paskaninti skrudintos duonos skrebučiais, moliūgų sėklomis, mėlynųjų pelėsių sūriu.
Suskleisti
Tiršta moliūgų sriuba
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Pomidorai: 500.00 g (smulkinti arba konservuoti be odelių)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Makaronai: 250.00 g (spiraliniai)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Parmezano sūris: 125.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus.

3.Sudėkite raikytą cukiniją ir paprikos kubelius. Supilkite sultinį, pomidorus, suberkite makaronus.

4.Pagardinkite prieskoniais, užvirinkite. Virkite apie 10 minučių. Nukėlus nuo ugnies įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Astrologės Lanos Kutkytės spalio sėkmės kalendorius 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai