Morkų pyragui reikės:
- 1 st. pekano riešutų,
- 1 st. miltų,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- ¾ arb. š. valgomosios sodos,
- 1 arb. š. malto cinamono,
- ½ arb. š. malto imbiero,
- žiupsnelio druskos,
- ½ st. aliejaus,
- ½ st. cukraus,
- 1,5 st. morkų tarkių.
Sūrio sluoksniui:
- 700 g kreminio sūrio (Filadelfijos)
- 2/3 st. grietinės,
- 2/3 st. cukraus,
- 3 didelių kiaušinių,
- 3 valg. š. miltų,
- 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių,
- 10 g vanilinio cukraus.
Viršui:
- ½ st. cukraus,
- 2 valg. š. grietinės,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- ½ st. pekano riešutų.
Gaminimas:
Pirmiausia kepame morkų pyragą.
Pekano riešutus lengvai pakepinkite keptuvėje ir susmulkinkite.
Dubenyje sumaišykite miltus, smulkintus pekano riešutus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, imbierą ir druską.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Įmaišykite tarkuotas morkas. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
Pyrago masę supilkite į aliejumi išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 20 – 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje, kol įkištas į vidurį medinis pagaliukas neaplips tešla. Padėkite atvėsti.
Sūrio įdarui išplakite kreminį sūrį, grietinę, ir cukrų. Įmuškite kiaušinius ir vėl plakite. Galiausiai suberkite miltus, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, suberkite vanilinį cukrų ir dar plakite.
Morkų pyragą su kepimo forma apvyniokite folija, kad nebūtų plyšelių. Ant pyrago viršaus sukrėskite sūrio masę ir išlyginkite.
Kepimo formą su pyragu statykite į kitą, didesnę gilią kepimo formą, į kurią įpilkite vandens ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą, kols sūrio sluoksnis gražiai pagels. Dar pusvalandžiui pyragą palikite orkaitėje. Paskui išimkite ir padėkite šaltai 8 valandoms.
Pyrago viršui dubenyje sumaišykite grietinę, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Ištepkite šiuo kremu pyrago viršų ir papuoškite pekano riešutais.
Skanaus!
Kaip gaminti šį pyragą, žiūrėkite apačioje esančiame vaizdo reportaže.