Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naikiname žaliuosius agurkėlius: ir sriuboms, ir salotoms, ir į stiklainius

Kas gali būti skaniau ir traškiau, už šviežią, standų, ką tik iš lysvės nuskintą agurką? Pirmuosius graužiam tiesiog be nieko arba gal padažę į skystą medų, o tada jau ateina laikas viskam kitam – sriuboms, salotoms, marinavimui... Kviečiame rinktis receptą ir pirmyn!
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas
Receptas: Avokadų, agurkų ir varškės pagardas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 77
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Varškė: 200.00 g (riebios)
Grietinė: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Įvairūs žalumynai (nemažas ryšulėlis svogūnų laiškų, petražolių, krapų) 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite.

2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogūną ir žalumynus.

3. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Tinka su žuvimi, ant laužo keptomis daržovėmis ir sūriu.

Suskleisti
Sumuštiniai su agurkais ir morkomis
Receptas: Sumuštiniai su agurkais ir morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 50.00 g (natūralaus)
Trapučiai: (pakelis su sėmenimis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Morką nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Agurką nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais.

2. Ožkų sūrį išsukite su jogurtu ir aptepkite trapučius. Papuoškite morkos juostelėmis ir agurko šiaudeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Agurkų užkandis su lašiša
Receptas: Agurkų užkandis su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 47
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 10.00 vnt.
Jogurtas: 400.00 g ((natūralaus))
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Krapai: 4.00 arbat. š. ((kapoti))
Kaip gaminti
  1. Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu.
  2. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių.
  3. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus.
  4. Paruoškite keturias stiklines. Į jas dėkite po porą šaukštų pjaustytų daržovių, užpilkite jogurto.
  5. Viduryje dėkite lašišos suktinuką ir papuoškite krapo šakele.

Receptas iš tinklaraščio MaistoKlubas.lt

Suskleisti
Ant grotelių kepti agurkai
Receptas: Grilyje kepti agurkai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 10.00 vnt. (nedidelių)
Vyno actas: 0.30 puodelis (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 0.30 puodelis
Česnakai: 2.00 valg. š. (traiškytų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurkus ketvirčiais. Atskirame dubenėlyje išmaišykite actą, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską, įdėkite agurkus ir palikite marinuotis 10 – 15 minučių.

2. Vėliau agurkus dėkite ant grilio, tačiau būtinai ant vidutinio stiprumo kaitros. Kepkite apie 10 minučių ir nuolat stebėkite.

Suskleisti
Žaliosios salotos
Receptas: Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 8.00 vnt. (kuo įvairesnių rūšių)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (grūdėtųjų; padažui)
Medus: 0.50 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.

3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 56 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.

4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.

5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.

Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti
Aštri agurkų mišrainė su aliejumi
Receptas: Aštri agurkų mišrainė su aliejumi
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 91
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 4.00 valg. š. (nubraukti)
Cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (maltos)
Aliejus: 200.00 ml
Actas: 200.00 ml (6 arba 9 proc.)
Česnakai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Nuplautus agurkus supjaustykite griežinėliais. Užberkite druska ir palikite šešioms valandoms, kartkartėmis pamaišykite.
  2. Suberkite cukrų, apibarstykite aitriąja paprika. Užpilkite aliejaus ir išmaišykite. Supilkite actą ir vėl išmaišykite.
  3. Česnakus nulupkite, plonai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į mišrainę. Palikite dvylikai valandų, tik nepamirškite vis pamaišyti.
  4. Taip paruoštą agurkų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.

Agurkus su aliejumi galima konservuoti ir kitaip:

  1. 4 kg agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, suverskite į didelį dubenį ir užpilkite 200 ml acto, 200 ml aliejaus, 4 nubrauktais šaukštais druskos, 250 ml cukraus, įpjaustykite kelias skilteles česnakų, jei mėgstate, pagardinkite aitriąja paprika, krapais.
  2. Uždenkite ir palaikykite dvylika valandų, kartkartėmis pamaišykite. Sukrėskite į švarius stiklainius, pasterizuokite 20–35 minutes ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Agurkų ir nugarinės suktinukai
Receptas: Agurkų ir nugarinės suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
"Wasabi" pasta: 2.00 arbat. š.
Majonezas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Agurkai: 3.00 vnt. (švieži apie 15 cm ilgio)
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Kiauliena: 250.00 g (karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (šviežių)
Kaip gaminti

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.

2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Salotos agurkų griežinėliuose
Receptas: Salotos agurkų griežinėliuose
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos, saldžiosios)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (jautienos vytintas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vyno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Agurką nuplaukite, nusausinkite, nulupkite ir supjaustytkite storais žiedais.

2. Į juos pridėkite salotų iš paprikos, fetos, pomidorų ir jautienos kubelių, apšlakstytų aliejumi, actu bei pagardintų druska, pipirais. Papuoškite šviežiais mairūno lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvės su aštriais agurkais
Receptas: Bulvės su aštriais agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (smulkintos)
Druska: 5.00 g
Cukrus: 5.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralus)
Tabasko padažas: 4.00 ml
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite.

3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3 val.

4. Bulves su lupenomis nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įvyniokite į foliją ir iškepkite orkaitėje.

5. Iš orkaitės išimtas bulves šiek tiek išskobkite. Masę šakute sutrinkite su druska, sviestu bei pipirais ir sudėkite atgal į bulves.

6. Agurkų salotas sumaišykite su jogurtu ir krėskite ant šiltų bulvių.

Suskleisti
Agurkų salotos su pievagrybiais
Receptas: Agurkų salotos su pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.7 / 30
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Ridikai: 200.00 g (ryšelis)
Salotos: 2.00 vnt. (sviestinių salotų gūželė, pluoštelis šviežių mangoldų lapelių)
Pievagrybiai: 200.00 g
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (kelios šviežių bazilikų šakelės)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.

2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, medumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Šį padažą ant salotų supilkite prieš pat patiekdami.

3. Salotas geriausia patiekti skaidraus stiklo inde.

Suskleisti
Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 34
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Suskleisti
Bulgariška agurkų šaltsriubė - Tarator
Receptas: Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 141
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 500.00 g (maždaug 2 švieži, dideli agurkai)
Jogurtas: 500.00 g (natūralus tirštas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3 skiltelės)
Krapai: 2.00 valg. š. (2–3 valg. š. šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtinai)
Vanduo: 1.00 st. (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
  2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
  3. Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
  4. Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
  5. Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė

Suskleisti
Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
Receptas: Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Obuolių actas: 100.00 ml (marinatui)
Cukrus: 200.00 g (marinatui)
Vanduo: 300.00 ml (marinatui)
Silkė: 3.00 vnt. (filė)
Agurkai: 0.50 vnt. (ilgavaisio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalioji)
Krapai: 4.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Puode sumaišykite marinato produktus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti, pvz., balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.

2. Silkės filė supjaustykite 1,5–2 cm pločio juostelėmis. 


3. Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais ritinėliais. 


4. Aitriąją papriką supjaustykite ritinėliais. Jei norite mažiau aštrumo, pašalinkite sėklytes. 


5. Krapų viršunėles sukapokite. 


6. Stiklainyje arba stikliniame ar keraminiame inde sluoksniais dėkite agurkus, silkes, aitriąsias paprikas ir krapus. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.

Suskleisti
Imbierinis limonadas su agurkais
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Suskleisti
IMG_8334.jpg
Receptas: Mėtinis agurkų desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Dansukker želė - cukrus "Multi" 40.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Mėtinis saldainiukas 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vandenį, ištirpinus jame suskaldytą mėtinį saldainį, pusę minutės pavirkite su želiniu cukrumi.

2. Atvėsinkite ir pilkite sluoksnį želės, dėkite agurkų ir taip sluoksniuokite. Kameroje sušąla per pusvalandį. Galima dar įdėti citrinos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

Suskleisti
Saldžiarūgščiai agurkai su krapais
Receptas: Saldžiarūgščiai agurkai su krapais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 142
Receptas
Ingredientai
Krapai: 1.00 sauja
Agurkai: 3.00 kg
Vanduo: 1500.00 ml (marinatui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 valg. š. (žirneliai - marinatui)
Actas: 200.00 ml (9 proc. galima ir daugiau, pagal skonį - marinatui)
Cukrus: 200.00 g (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, pipirus, sumeskite nuluptus ir žiedais supjaustytus svogūnus.
  2. Užkaiskite ir maišydami, kad ištirptų cukrus, užvirkite. Palikite atvėsti.
  3. Krapus nuplaukite ir susmulkinkite. Agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į paruoštus stiklainius, sluoksniuodami su smulkintais krapais.
  4. Užpilkite atvėsintu marinatu, pridenkite dangteliais (neužsukite) ir palaikykite dvi dienas.
  5. Tuomet marinatą nupilkite, užvirkite, atvėsinkite ir vėl užpilkite agurkus. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Šviežiai rauginti agurkai
Receptas: Šviežiai rauginti agurkai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 131
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 kg (mažų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Serbentai: 1.00 st. (10 vnt. juodųjų serbentų lapų su koteliais)
Krienai: 1.00 g (vieno lapo)
Krapai: 1.00 sauja (4 krapų žiedynų su stiebais)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 2 rūpios)
Vanduo: 75.00 ml
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite vandenyje. Nulupto česnako skilteles supjaustykite į keturias dalis, žirklėmis sukarpykite krieno ir juodųjų serbentų lapus.
  2. Agurkus sudėkite į didelį indą, ant viršaus suberkite susmulkintus lapus bei česnakus, sukiškite krapus ir užpilkite pasūdytu vandeniu.
  3. Neuždengtą indą parą palaikykite virtuvėje, tuomet penkioms–šešioms valandoms įdėkite į šaldytuvą – pietums ar vakarienei turėsite traškių šiek tiek paraugintų agurkų.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais
Receptas: Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais
5 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (žirneliais)
Petražolės: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt. (žalių, rūgštesnių)
Agurkai: 1500.00 g (1500 - 2000)
Krapai: 1.00 sauja
Vyšnios: 2.00 vnt. (2 - 3 - lapų)
Juodieji serbentai: (lapų) 8.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 2.00 valg. š. (1 l - vandens)
Kaip gaminti
  1. Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite.
  2. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą.
  3. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius.
  4. Pasūdykite vandenį ir tuomet užvirinkite, gautą sūrymą supilkite ant agurkų ir palikite kambario temperatūroje.
  5. Kitą dieną galėsite mėgautis gardžiais agurkėliais.
Suskleisti
Greitai užraugti agurkėliai maišelyje
Receptas: Greitai užraugti agurkėliai maišelyje
5 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.9 / 136
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis)
Kaip gaminti
  1. Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį.
  2. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus.
  3. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
  4. Po 4–5 valandų jau galėsite agurkus skanauti. Jeigu norite dar greitesnio rezultato, agurkus supjaustykite griežinėliais arba juostelėmis.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais