Namai kvepia cinamonu: obuolių ir kitų pasakiškų kepinių receptai savaitgaliui

Vargu, ar pagal sukeliamas geras emocijas, jaukumo, saugumo, savų namų jausmą kuris nors prieskonis nukonkuruotų cinamoną. Malto cinamono negailėdami beriame į obuolių pyragus, moliūgines bandutes, jis puikiai dera ir su ką tik paskrudintais riešutais. Pro langą žvelgdami į rudenį tiesiog imkite ir sugalvokite, ką skanaus cinamoninio kepsite šį savaitgalį...
Bandelės su cinamonu
Bandelės su cinamonu / „Scanpix“ nuotr.
Obuolių pyragas
Receptas: Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 48
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt.
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Migdolų miltai: 50.00 g (arba maltų migdolų)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (tarkuotos)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

2. Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.

5. Į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.

6. Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.

Suskleisti
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
Receptas: Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.50 st. (galima naudoti speltos; tešlai)
Mielės: 12.00 g (sausų; tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; tešlai)
Cukrus: 80.00 g (tešlai)
Pienas: 0.75 st. (šilto; tešlai)
Moliūgai: 0.75 st. (kepto ir sutrinto į košę; tešlai)
Sviestas: 100.00 g (po 50 g tešlai ir įdarui; ištirpinto ir atvėsinto)
Rudasis cukrus: 0.50 st. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (sumaišytas su 1 šaukštu vandens; patepimui prieš kepant)
Kaip gaminti

Mieliniai kepiniai nemėgsta skubėjimo virtuvėje. Tešla privalo ramiai pakilti, tik tuomet bandelės bus minkštos ir skanios. Tačiau jei bandelių norite ryte, užminkę tešlą, palikite ją susukę į maistinę plėvelę pernakt šaldytuve.

Rytojaus rytą pakaks ištraukti tešlą iš šaldytuvo, palaukti, kol ji taps kambario temperatūros, ir, suformavus bandeles, pašauti jas į orkaitę.

1. Užminkykite bandelių tešlą: sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, cukrų ir sausas mieles), o kitame dubenyje – plaktą kiaušinį, šiltą pieną, trintą moliūgą. Tada abu šiuos mišinius sumaišykite, o pabaigoje supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą minkykite ilgai (aš naudoju elektrinį maišytuvą), ji turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė bus tešla, tuo minkštesnės bus bandelės. Suformuokite iš tešlos rutulį ir padėkite šiltai mažiausiai valandai, kad jos tūris padvigubėtų.

2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos ploną kvadratą (apie 30×40 cm), patepkite visą paviršių tirpintu sviestu ir pabarstykite puse kiekio cukraus, sumaišyto su cinamonu.

3. Tampriai suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite gabalėliais (aš pjausčiau vieną juostą įstrižą, kitą – tiesią, kad gautųsi tokios trikampės bandelės). Sudėkite visas bandeles į skardą, palikdami tarpus, kad kepdamos ir augdamos nesusiklijuotų. Tą patį padarykite su kita dalimi tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės
Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės

4. Abi kepimo skardas su bandelėmis padėkite šiltai, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20–40 min., kad tešla „paaugtų“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pašaukite bandeles į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 11–13 min., kol gražiai pagels. Skaniausios – dar šiltos.

Suskleisti
Bandelės su obuoliais ir cinamonu
Receptas: Bandelės su obuoliais ir cinamonu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 69
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli)
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos žievelės)
Apelsinų džemas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (malti)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste.
  2. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite apelsinų džemą, dar kiek pakaitinkite, išmaišykite ir atvėsinkite.  

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Suskleisti
Močiutės obuolių pyragas su cinamonu
Receptas: Močiutės obuolių pyragas su cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 224
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (4 - 5)
Cukrus: 3.00 st. (2 arbat. š. - obuolių apibarstymui ir 3/4 st. - tešlai)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - arbat. š. - obuolių apibarstymui ir žiupsnelis - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Vanilės pasta: (0,5 - tešlai, tinka ir ekstraktas) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišykite.
  2. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  3. Baltymus gerai išplakite. Susidarius standžioms, baltoms putoms, į juos po truputį, nuolat maišydami suberkite cukrų.
  4. Viską gerai išmaišykite, į baltymus įmaišykite trynius, po truputį berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įberkite cinamono ir pagardinkite vanile.
  5. Viską gerai išmaišius, į tešlą plona srovele pilkite ištirpintą, karštą, beveik verdantį sviestą (gali pasirodyti keista, kad į tešlą pilamas karštas sviestas, bet recepte tai ir buvo pabrėžta, pirmą kartą recepto autorė darydama pati labai nerimavo dėl šio gamybos etapo, bet dabar drąsiai pila karštą sviestą ir visada viskas puikiai pavyksta).
  6. Tešlą gerai išmaišykite (sviestas iš pradžių maišysis gana sunkiai, todėl nebeplakite plakikliu, o tiesiog pasiimkite šaukštą ar mentelę ir viską sumaišykite).
  7. Į tešlą sudėkite ir gerai išmaišykite obuolius.
  8. Pyragą sukrėskite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks sausas).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis
Receptas: Pyragas su obuoliais ir cinamono lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt. (maži)
Cukrus: 2.00 st. (tešlai ir pakelis braškių skonio cukraus miltelių "Dansukker")
Cinamonų lazdelė: 6.00 vnt. (plonų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Grietinė: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. ("Ekstra" - tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kaip gaminti

1. Tešlai kiaušinius ištrinkite su cukrumi, įmaišykite stiklinę grietinės. Į likusią grietinę įmaišykite kepimo miltelius. Miltus išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Iš visų produktų išsukite tešlą.

2. Obuolius nuplaukite, ištraukite kotelius, nupjaukite viršūnes ir išskobkite vidų.

3. Pagal nurodymus ant pakuotės paruoškite braškių skonio cukraus miltelius, supilkite į išskobtus obuolius (nepripildykite iki viršaus).

4. Tešlą nestoru sluoksniu supilkite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą skardą. Ant viršaus vienodais atstumais išdėliokite obuolius, uždenkite atidėtomis virūnėmis, į jas įsmeikite po lazdelę cinamono. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius parus.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
„Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
Receptas: „Crêpes“ su cinamonu ir obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (labai dideli)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sirupas: (auksaspalvio) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Kaip gaminti

Dideliame dubenyje paplakite kiaušinio baltymą ir vandenį, suberkite į gautą plakinį migdolus ir gerai apvoliokite. Sumaišykite visus sausuosius priedus ir berkite ant riešutų bei darsyk gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Berkite į skardą, šią kiškite į įkaitintą orkaitę ir pamaišydai kepinkite, kol migdolai bus pasidengę sausa traškia auksiška plutele – 15-20 min.

Suskleisti
Saldūs cinamoniniai riešutai
Receptas: Saldūs cinamoniniai riešutai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (arba kiti mėgstami)
Graikiniai riešutai: 100.00 g (arba kiti mėgstami)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 135.00 g
Rudasis cukrus: 65.00 g
Cinamonas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kajano)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite.
  3. Kiaušinio baltymą ir šaukštą vandens išplakite iki lengvų baltų putų. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenėlyje sumaišykite cukrų, rudąjį cukrų, cinamoną, druską ir kajanus. Suberkite ir dubenį su riešutais. Išmaišykite, kad visi riešutai tolygiai pasidengtų mase.
  5. Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
  6. Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Suskleisti
Kepta 3 grūdų košė su obuoliais ir cinamonu
Receptas: Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (po 1/2 arbat. š. obuolių ir dribsnių masėms)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Medus: 4.00 valg. š. (1 ½ valg. š. obuolių ir 2 valg. š. dribsnių masėms)
Dribsniai: 180.00 g (trijų grūdų)
Miltai: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 70.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu, muskatu, imbieriu, gvazdikėliais, medumi ir smulkintais graikiniais riešutais. Stenkitės, kad visos obuolių skiltelės tolygiai pasidengtų prieskoniais ir medumi. 
  3. Paruoštas obuolių skilteles sudėkite į kepimo indą.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite trijų grūdų dribsnius, miltus, maltą cinamoną, muskatą ir druską. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išmaišykite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir medų. Supilkite šį mišinį į dribsnius ir išmaišykite. Įsitikinkite, kad masė išsimaišė gerai – sausų ingredientų neturi likti.
  5. Paruoštą dribsnių masę sudėkite į kepimo indą ant obuolių. Paviršių išlyginkite ir švelniai paspauskite delnais.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol obuoliai taps minkšti. Jei norite, apibarstykite milteliniu cukrumi ar apšlakstykite klevų sirupu.
  7. Patiekite iš karto, dar šiltą. Skanaus!

Idėja iš: www.theironyou.com

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis