Naminė duona su sėklomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Kas gali būti skaniau už naminę duoną pagamintą su meile? Traški plutelė, minkštutis ir purus vidus, tiesiog apsivalgymas
Aurimėlio naminė duona
Aurimėlio naminė duona / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 250 g šilto vandens;
  • 7 g sausų mielių;
  • 30 g sauso raugo;
  • 2 a.š. druskos;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 4 v.š. sėklų mišinio;
  • 2 v.š. pilno grūdo ruginių miltų;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų;
  • Kvietinių miltų (apie 2 stiklinės).

Gamyba:

Į dubenį pilame šilto vandens (jokiu būdu ne karšto), beriame cukraus, druskos, sauso raugo ir sausų mielių. Viską išmaišome ir paliekame 10min pastovėti.

Į skystąją masę dedame sėklų mišinio, pilno grūdo ruginių miltų, smulkintų saulėje džiovintų pomidorų ir po truputį beriame kvietinius miltus. Tešlą turi būti vos vos lipni. Minkant tešlą rankas patepkite aliejumi.

Tešlą dedame 1val šiltai ir pakildiname.

Pakilusią tešlą lengvai išminkome, dedame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi arba pabarstytą miltais. Pakildiname 30min.

Dedame į šaltą orkaitę ir kepame 190 laipsnių karštyje apie 1val. Iškepusią išimame iš kepimo indo ir paliekame atvėsti.

P.S. Komentaruose naminės duonos sumuštiniai su lašiša.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis