Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminė kiniška saldžiarūgštė vištiena: pasakiškas skonis be jokių keistų priedų

Kinų virtuvė Lietuvoje dabar gal ir nėra ant aukščiausios populiarumo bangos, bet lojalų gerbėjų ratą per porą dešimtmečių ji subūrė. Tačiau šios virtuvės klasikos galima pasiruošti ir namie, tam nė neprireiks ypatingų ingredientų. Dar vienas privalumas – puikiai žinosite, ką dėjote, nereikės gąsdintis, jog valgyti dar ir dar smegenims diktuoja skonio stiprikliai.
Kiniška saldžiarūgštė vištiena
Kiniška saldžiarūgštė vištiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 100 ml obuolių sidro acto;
  • 3 valg. šaukšt. ketčupo;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 2 valg. šaukšt. šalto vandens.

mėsai:

  • 700–800 g vištų krūtinėlių mėsos be odos ir kaulų, supjaustytos kubeliais;
  • 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • keli svogūno laiškai, susmulkinti (patiekimui);
  • 1 valg. šaukšt. kepintų sezamo sėklų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite vandenį ir kukurūzų krakmolą. Atidėkite.

2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite actą, sojos padažą, sezamų aliejų, ketčupą, suberkite abiejų rūšių cukrų ir traiškytus česnakus. Užkaiskite ant vidutinės kaitros ir nuolat maišydami leiskite mišiniui užvirti. Sumažinkite kaitrą dar labiau, o tada lėta srovele, maišydami supilkite vandens ir krakmolo mišinį. Maišydami pavirkite 5 min., o tuomet atidėkite į šalį.

3. Į nemažą dubenį suberkite vištienos gabaliukus, pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite krakmolą ir išmaišykite, kad vištiena tolygiai pasidengtų.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite vištieną ir vartydami kepinkite 6–7 min., kol gabaliukai bus visiškai iškepę (galite išimti patį didžiausią, perpjauti ir patikrinti).

5. Sumažinkite kaitrą ir į keptuvę supilkite pasiruoštą padažą. Išmaišykite, kad visi gabaliukai juo pasidengtų, o tada pakaitinkite dar porą minučių. Nukaiskite ir apibarstykite smulkintais svogūnais ir sezamų sėklomis.

6. Tiekite su virtais ryžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?