Ingredientai:
padažui:
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 100 ml obuolių sidro acto;
- 3 valg. šaukšt. ketčupo;
- 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- 2 valg. šaukšt. šalto vandens.
mėsai:
- 700–800 g vištų krūtinėlių mėsos be odos ir kaulų, supjaustytos kubeliais;
- 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- keli svogūno laiškai, susmulkinti (patiekimui);
- 1 valg. šaukšt. kepintų sezamo sėklų.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite vandenį ir kukurūzų krakmolą. Atidėkite.
2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite actą, sojos padažą, sezamų aliejų, ketčupą, suberkite abiejų rūšių cukrų ir traiškytus česnakus. Užkaiskite ant vidutinės kaitros ir nuolat maišydami leiskite mišiniui užvirti. Sumažinkite kaitrą dar labiau, o tada lėta srovele, maišydami supilkite vandens ir krakmolo mišinį. Maišydami pavirkite 5 min., o tuomet atidėkite į šalį.
3. Į nemažą dubenį suberkite vištienos gabaliukus, pasūdykite, įberkite pipirų, suberkite krakmolą ir išmaišykite, kad vištiena tolygiai pasidengtų.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite vištieną ir vartydami kepinkite 6–7 min., kol gabaliukai bus visiškai iškepę (galite išimti patį didžiausią, perpjauti ir patikrinti).
5. Sumažinkite kaitrą ir į keptuvę supilkite pasiruoštą padažą. Išmaišykite, kad visi gabaliukai juo pasidengtų, o tada pakaitinkite dar porą minučių. Nukaiskite ir apibarstykite smulkintais svogūnais ir sezamų sėklomis.
6. Tiekite su virtais ryžiais.