Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminė pica gurmanų vakarėliui: ant elegantiško papločio – mėgstamiausias įdaras

Savaitgalį maistui galime skirti daugiau laiko. Tad kviečiame išbandyti šį skaitytojos Jūratės naminės picos receptą. Jis, anot autorės, primena Italiją savo elegantišku papločiu, tačiau subalansuotas lietuvių skoniui, nes mes mėgstame daugiau įdaro. O kai gaminame patys, galime užsidėti tai, kiek ir ko širdis trokšta!
Pica
Pica / Asmeninio arch. nuotr.

Papločiui reikės:

  • 700 g miltų,
  • 40 g šviežių mielių,
  • šaukštelio cukraus,
  • 100 - 160 ml šilto vandens,
  • žiupsnelio druskos,
  • kelių valg. š. alyvuogių aliejaus.

Įdarui reikės:

  • maltos mėsos,
  • mėgstamų prieskonių,
  • svogūno,
  • česnako,
  • paprikos,
  • pievagrybių,
  • aliejaus,
  • "Maggi" pomidorų padažo,
  • daug daug sūrio,
  • marinuotų jalapenų,
  • arba kitokio gėrio, kurio tik geidžia širdis.

Gaminimas:

Pirmiausia užsiminkome tešlą. Tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Į puodelį dedame mieles, užberiame cukrumi ir išmaišome. Tada įpilame šilto vandens ir vėl gerai išmaišome.

Asmeninio arch. nuotr./Pica
Asmeninio arch. nuotr./Pica

Į didelį dubenį suberiame miltus, druską, gerai išmaišome. Viduryje padarome duobutę ir supilame mieles. Pilame aliejų, po truputį vandenį ir maišome, kad gautųsi minkoma tešla. Ją gerai išminkome, kad patektų kuo daugiau oro.

Išminkytą tešlą dubenyje uždengiame švariu rankšluostuku ir paliekame valandai pakilti.

Kol tešla kyla, pasiruošiame įdarą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname faršą, pagardiname druska bei prieskoniais, česnakiuku.

Pakilusią tešlą padaliname į 4 dalis ir kočiojame papločius kuo ploniau.

Iškočiotą blyną ištepame aliejumi ir pomidorų padažu.

Asmeninio arch. nuotr./Pica
Asmeninio arch. nuotr./Pica

Tada dedame norimą įdarą - kepintą mėsytę, smulkintą papriką, pievagrybius, jalapenus ir tarkuotą sūrį.

Asmeninio arch. nuotr./Pica
Asmeninio arch. nuotr./Pica

Asmeninio arch. nuotr./Pica
Asmeninio arch. nuotr./Pica

Picą šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame maždaug 10-15 minučių, kol gražiai apskrunda kraštai.

Asmeninio arch. nuotr./Pica
Asmeninio arch. nuotr./Pica

Traukiame iš orkaitės ir mėgaujamės! Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais