Tiesa, šiek tiek pasiruošimo reikės. Autentiški falafeliai kepami ne iš virtų avinžirnių, o iš mirkytų per naktį, tad namų darbus reikia padaryti iš vakaro.
Taip pat prireiks poros dalykų, kurie gal ir nėra itin kasdieniai kiekvienoje virtuvėje – malto kumino bei gausios puokštės šviežių žalumynų. Dar – aliejaus, tinkamo kaitinti aukštoje temperatūroje bei geros ventiliacijos. Pastarieji 2 dalykai atkrenta, jei falafelius nutarsite kepti orkaitėje. Bus žmonių, kurie mestels replikų, jog falafeliai būtinai turi būti verdami puode aliejaus, tačiau galima nekreipti dėmesio ir daryti, kaip patogiau ir skaniau jums.
5 svarbūs patarimai prieš pradedant:
1. Naudokite ne konservuotus, bet sausus ir per naktį išmirkytus avinžirnius. Būtent iš tokių avinžirnių susmulkintos masės paruošti falafeliai bus autentiški. Mirkyti reikia pernakt, į vandenį rekomenduojama įberti šiek tiek sodos, kuri ir padės kietiems ankštiniams suminkštėti, ir pagelbės virškinant. Išmirkusius avinžirnius kitą dieną perplaukite po švariu tekančiu vandeniu.
2. Susmulkinkite iki tinkamo rupumo. Šiai procedūrai atlikti reikalingas elektrinis smulkintuvas, o avinžirnius, jei jų daug, galite smulkinti per kelis kartus. Smulkinkite iki lipnios tirštos masės, bet ne iki tyrės.