Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių;
- 50 g sviesto;
- druskos, pipirų, česnako, petražolių, krapų;
- 2 kiaušinių;
- miltų;
- maltų džiūvėsėlių;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę padėkite tarp dviejų maistinių plėvelių ir išmuškite, kad ji suplonėtų. Pabarstykite druska ir pipirais.
Pasiruoškite sviestą su prieskoniais - sumaišykite jį su išspaustu česnaku, krapais, petražolėmis ir padėkite į šaldytuvą bent porai valandų.
Ant gabaliuko mėsos uždėkite po šaukštelį žolelių sviesto ir suvyniokite.
Tada apvoliokite miltuose, merkite į lengvai išplaktą kiaušinį, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite puode gerai įkaitintame aliejuje.
Jei norite sunaudoti mažiau riebalų, Kyjivo kotletą galima lengvai apkepti keptuvėje ir tuomet pašauti į orkaitę.
Patiekite su bulvių koše arba keptomis orkaitėje šakninėmis daržovėmis bei šviežiomis salotomis.
Skanaus!