Naminiai ledai: 5 receptai – nuo plombyro iki šerbeto

Ledai – vienas geidžiamiausių vasaros skanėstų ir nieko stebėtino tame nėra, juk kaitinant saulei norisi lengvesnių, gaivesnių desertų. Orkaitės durelių varstymą ir garuojančius kepinius galima iškeisti į naminius ledus, o pasigaminti jų nėra taip jau sudėtinga, įsitikinkite!
Ledai
Ledai / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen dalijasi keliais ledų receptais, kurie įkandami ne tik profesionalams, bet ir visiems, mėgstantiems desertus gaminti savo rankomis.

Purus vanilinis plombyras

Jei norite pasigaminti gardžių ledų, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro. Jis universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais, šie ledai taip pat puikiai tiks šalia vaisių pyrago.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai riebios grietinėlės;
  • 2 puodeliai pusiau riebios grietinėlės;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Pirmiausia atšaldykite indą, į kurį pilsite ledų masę. Rinkitės platesnį, bet nelabai gilų.

2. Dideliame dubenyje suplakite visus nurodytus produktus. Gautą masę supilkite į atšalusį indą ir palikite šaldiklyje 20–30 min., kol plakinys pradės stingti. Vėliau, naudodamiesi elektriniu plaktuvu, masę vėl išplakite. Kartokite šį procesą, kol ledai visiškai sustings.

Vida Press nuotr./Ledai
Vida Press nuotr./Ledai

Ledai su kiaušiniais

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1 puodelis pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 puodelis riebios grietinėlės.

Gaminimas:

1. Plačiame dubenyje išplakite kiaušinius, tada supilkite pusę cukraus, pieną, suberkite vanilę, vėl paplakite.

2. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir ją sukrėskite į kiaušinių masę.

3. Dėkite dubenį su ledų mase į šaldiklį, tačiau po pusvalandžio stingimo vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti.

Vida Press nuotr./Ledų gaminimas
Vida Press nuotr./Ledų gaminimas

Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais

Norint pagaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių.

Ingredientai:

  • 500 ml riebios grietinėlės;
  • 1 plytelė (100 g) kapoto šokolado;
  • 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno;
  • kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų.

Gaminimas:

1. Pakaitinkite grietinėlę ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, supilkite kondensuotą pieną ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų.

2. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų.

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Atsigaivinti karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

Ingredientai:

  • 1 puodelis vandens;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 puodelis šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių;
  • nutarkuota žaliosios citrinos žievelė.

Gaminimas

1. Ant karštos ugnies puode sumaišykite vandenį, cukrų, žaliosios citrinos sultis. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti.

2. Įtarkuokite paviršinę žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti plaktuvu.

Vida Press nuotr./Žalioji citrina
Vida Press nuotr./Žalioji citrina

Greitas uogų šerbetas

Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti, kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.

Ingredientai:

  • Įvairių šaldytų uogų;
  • 1 bananas;
  • truputis migdolų ar kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Į elektrinį maišytuvą dėkite įvairių šaldytų uogų – tinka avietės, gervuogės, mėlynės, vyšnios be kauliukų, žemuogės, nedidelės braškės, įmeskite ir banano gabalėlių, kurie pridės saldumo. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi.

2. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno, geriausia – migdolų arba kokosų, ir viską sutrinkite. Beje, pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis.

Fotolia nuotr./Aviečių šerbetas
Fotolia nuotr./Aviečių šerbetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų