Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminiai populiarių skanėstų variantai: kaip gaminti „Snickers“, „Bounty“ ir kitus batonėlius? 7 receptai

Įvairiausių skonių šokoladukų parduotuvėse apstu – kasdien galima rinktis vis kitą skonį. Tačiau įsismarkavus pandemijai ne tik rečiau lankomės prekybos vietose, tačiau dalis ir atidžiau renkamės, ką valgome, be to, atsirado laiko eksperimentams virtuvėje. Tad pats metas išbandyti populiarių batonėlių namines versijas. Visai tikėtina, jog jas pamėgsite – ir dėl skonio, ir dėl maistinių savybių.
Naminis šokoladinis batonėlis
Naminis šokoladinis batonėlis / Vida Press nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, visų pamėgtus šokoladinius batonėlius namuose pagaminti gali būti kur kas paprasčiau, nei atrodo. „Negana to, su naminiais saldumynais jūsų organizmas gali pasisavinti daugiau naudingų maistinių medžiagų“, – teigia ji ir priduria, jog populiariausius šokoladinius batonėlius namuose gali pasigaminti kiekvienas – tiek gliuteno bei pieno produktų netoleruojantys, tiek veganai. Anot jos, receptai yra lengvai perprantami ir pradedančiajam virtuvėje.

Ta proga, ieškantiems sveikesnių desertų alternatyvų, maisto gamybos ekspertė atskleidžia populiariausių šokoladinių batonėlių receptus.

Naminiai „Bounty“ šokoladukai

Ingredientai:

  • 1 puodelis kokoso drožlių;
  • 200 g juodojo arba pieniško šokolado;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo arba medaus;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia į maisto smulkintuvą suberkite kokoso drožles, supilkite sirupą arba tirpintą medų, kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą, taip pat nepamirškite žiupsnelio druskos. Viską gerai sumalkite smulkintuvu.

2. Iš gautos masės drėgnais delnais suformuokite norimo dydžio batonėlius, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir palikite šaldytuve sustingti – tam turėtų pakakti 1–2 valandų.

3. Batonėliams sukietėjus, šokoladą sulaužykite į mažesnius gabalėlius, suberkite į dubenį ir ištirpinkite jį virš verdančio vandens garų.

4. Sustingusius kokosinius gabalėlius pamirkykite šokolade, kad šie tolygiai juo pasidengtų. Tuomet batonėlius vėl sudėkite ant kepimo popieriaus ir palaikykite šaldytuve dar 30 min., po kurių galėsite mėgautis sveikuolišku skanėstu.

Vida Press nuotr./Naminės „Bounty“ alternatyvos
Vida Press nuotr./Naminės „Bounty“ alternatyvos

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Ingredientai:

batonėlio pagrindui:

  • 1,5 puodelio kokoso drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,5 puodelio tirpinto kokosų aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. jūros druskos.

karamelės sluoksniui:

  • 0,5 skardinės kokosų pieno (reikia tik tirštosios dalies);
  • 250 ml švelnaus riešutų sviesto;
  • 1 puodelis žemės riešutų;
  • 0,5 puodelio klevų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

šokolado viršui:

  • plytelė juodojo arba pieniško šokolado;
  • 1 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Dubenyje sumaišykite visus batonėlio pagrindo ingredientus. Iš jų turėtų susiformuoti trupanti tešla, kuri paspaudus lengvai sulimpa. Tešlą sudėkite į gilesnę kvadratinę arba stačiakampę skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 10 min. Vėliau išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti.

3. Paruoškite karamelės sluoksnį. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, vanilės ekstraktą, klevų sirupą ir žemės riešutų sviestą. Nuolat maišydami virkite 10 minučių. Įdaras turėtų pradėti tirštėti ir priminti karamelę. Po virimo masę supilkite ant iškepusio batonėlio pagrindo. Viską padenkite žemės riešutais. Tuomet kepimo skardą dėkite į šaldiklį 10–15 min.

4. Kol batonėlių pagrindas su karamelės įdaru stingsta, sulaužykite šokolado plytelę ir jos gabalėlius kartu su kokosų aliejumi ištirpinkite dubenyje virš verdančio vandens garų. Vėliau išimkite iš šaldiklio kepimo indą ir supjaustykite sukietėjusią masę į vienodo dydžio gabalėlius. Tada kiekvieną iš jų pamirkykite ištirpintame šokolade ir sudėkite atgal į kepimo skardą.

5. Batonėlius paskutinį kartą palaikykite šaldytuve apie 15 min.

Jūsų dėmesiui – dar keli naminių saldainių receptai:

Sveikesni „Twix“ batonėliai
Receptas: Sveika „Twix“ batonėlių versija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 60.00 g (tinka ir tradiciniai stambūs, ir greito paruošimo)
Migdolai: 50.00 g (maltų)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 2.50 valg. š. (sustingusio, ne skysto)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (galite naudoti ir anakardžių)
Datulės: 200.00 g (Medjool)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Puode išlydykite 2 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (su kaupu), ten pat supilkite klevų sirupą ir medų.

3. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu maltuvu iki miltų konsistencijos, tada pilkite į dubenį, ten pat berkite migdolus, kokoso drožles ir supilkite išlydytą kokosų aliejų. Viską sutrinkite, vyniokite į maisto plėvelę ir palikite šaldytuve apie 20 min.

4. Po 20 min išimkite iš šaldytuvo ir išklokite ant lygaus paviršiaus, kol turėsite 1 cm storio stačiakampį. Supjaustykite šį stačiakampį į „pirštelius“ (turėtų gautis apie 8–10 batonėlių) ir dėkite į kokoso aliejumi pateptą kepimo skardelę (svarbu, kad piršteliai nesiliestų tarpusavyje). Kepkite orkaitėje apie 10–12 minučių. Kai iškeps, palikite atvėsti.

5. Į elektrinį smulkintuvą dėkite datules bei migdolų sviestą ir trinkite, kol gausis vientisa masė. Labai svarbu naudoti kokybiškas minkštas datules! Bet jei reikia, įdėkite papildomai 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus ar įpilkite šaukštelį vandens.

6. Kai visi išvardytieji veiksmai atlikti, imkitės konstravimo. Pirmiausia ant iškeptų batonėlių pagrindo rankomis lipdykite karamelę – t.y. riešutų sviesto ir datulių masę. Tada ant garų vonelės išlydykite šokoladą ir jame apvoliokite kiekvieną batonėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (tai užtruks apie 15–20 min.), ir viskas!

Rekomenduojame laikyti šaldytuve arba sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje. Suvartokite per 4–5 dienas. Skanaus!

Suskleisti
Kokosiniai batonėliai be cukraus
Receptas: Kokosiniai batonėliai be cukraus
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 170.00 g (nesaldintų)
Kokosų aliejus: 50.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus (70%))
Druska: 3.00 žiupsnelis (stambios, jūros)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Išlydykite kokoso aliejų, į jį dėkite kokoso drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1–2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.

2. Inde virš garų išlydykite šokoladą.

3. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Užbarstykite truputį jūros druskos. Ir viskas!

Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!

Suskleisti
Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
Receptas: Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 st. (kokosų sluoksniui)
Klevų sirupas: 5.00 valg. š. (2 kokosų sluoksniui ir 3 riešutų sviesto sluoksniui)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų sluoksniui)
Riešutų sviestas: 3.00 valg. š. (žemės riešutų arba migdolų; riešutų sviesto sluoksniui:)
Druska: 1.00 žiupsnelis (nemažas, jūros; riešutų sviesto sluoksniui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (su 70% kakavos, rinkitės tokį, kurio sudėtyje nėra pieno miltelių, tokiu būdu turėsite veganinį skanumyną; glajui)
Kaip gaminti

1. Kokosų drožles sumalkite elektriniu blenderiu iki kreminės masės. Sumaišykite su klevų sirupu ir kokosų aliejumi. Masę paskirstykite nelabai storu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį penkiolikai minučių.

2. Riešutų sviestą sumaišykite su klevų sirupu ir druska. Tepkite ant kokosų sluoksnio ir dėkite į šaldiklį dar penkiolikai minučių.

3. Garų vonelėje ištirpdykite šokoladą, į jį įmerkite apatinę batonėlio dalį ir dėkite ant skardos su kepimo popieriumi. Viršų apliekite šokoladu. Kartokite su visais batonėliais ir palikite sustingti šaldytuve porai valandų.

 

Suskleisti
Saldūs rutuliukai su kokosu
Receptas: Naminiai „Rafaelo“ saldainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 25
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 sauja
Vaflių lakštai: 3.00 vnt. (arba kiek jums norėsis)
Kaip gaminti

1. Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių.

2. Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius.

3. Ištirpinkite baltąjį šokoladą – dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės. Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite su keliais šaukštais vaflių trupinių.

4. Imkite po gabalėlį šokolado-vaflių masės ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Viską reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.

5. Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.

Suskleisti
Naminiai „Snickers“ batonėliai
Receptas: Naminiai „Snickers“ batonėliai
15 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.1 / 58
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 500.00 g (250 - pieniško - apatiniam šokolado sluoksniui ir 250 - viršutiniam šokolado sluoksniui)
Žemės riešutų sviesto:(65 - kreminio - apatiniam šokolado sluoksniui, 65 - viršutiniam šokolado sluoksniui ir 65 - nugos sluoksniui) 195.00 g
Sviestas: 180.00 g (60 - nugos sluoksniui ir 120 - karamelės sluoksniui)
Cukrus: 600.00 g (200 - nugos sluoksniui ir 400 - karamelės sluoksniui)
Pienas: 60.00 ml (nugos sluoksniui)
Saldainiai „Marshmallow“ masės (1 ½ puodelio) 2.00 puodelis
Žemės riešutai: 200.00 g (sūdytų, stambiai kapotų - nugos sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - nugos sluoksniui ir 1 - saldainių „Marshmallow“ masei)
Vanduo: 12.00 valg. š. (karamelės sluoksniui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - karamelės sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo - saldainių „Marshmallow“ masei)
Cukraus sirupas: 285.00 ml (šviesaus - saldainių „Marshmallow“ masei)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - saldainių „Marshmallow“ masei)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (saldainių „Marshmallow“ masei)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net kelias dienas.
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
  3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
  4. Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
  5. Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
  6. Folijos lakštu išklokite 20x30 cm dydžio indą.
  7. Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  8. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  9. Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
  10. Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
  11. Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
  12. Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
  13. Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
  14. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą.
  15. Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
  16. Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
  17. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
  18. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  19. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
  20. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  21. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Ją pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  23. Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
  24. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  25. Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  26. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  27. Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
  28. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
  29. Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas