Jums reikės:
275 g mėgstamos varškės,
60 g sviesto,
50 g cukraus pudros,
2 šaukštų pistacijų kremo,
100 g smulkintų pistacijų,
Glajui:
150 g juodojo šokolado,
2 šaukštelių kokosų aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Varškę ir lydytą sviestą elektriniu trintuvu sutrinkite su cukraus pudra ir 2 šaukštais pistacijų kremo (stenkitės, kad neliktų gumulėlių).
2. Į masę įberkite 50 g kapotų pistacijų ir gerai išmaišykite.
3. Masę sukrėskite į silikonines formeles (tinka bet kokios, gali būti ir keksiukų – tada sūreliai bus apvalūs). Krėskite pusę sūrelių masės, paskui konditeriniu švirkštu užspauskite pistacijų kremo. Ant viršaus užkrėskite dar sūrelių masės. Išlyginkite paviršių. Jas dėkite į kamerą bent 4 valandoms, dar geriau – laikykite joje per naktį.
4. Pasiruoškite glajų. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi. Susmulkinkite likusius 50 g pistacijų. Sušalusius sūrelius pasmeigę šakute trumpam merkite į šiltą glajų (jį visą laiką laikykite garų vonelėje).
5. Ištrauktus sūrelius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos pjaustymo lentelės, pabarstykite susmulkintais riešutais.
6. Kai baigsite, sudėkite sūrelius į šaldytuvą. Palaikykite bent valandą, kad jų vidus atitirptų.
PATARIMAS. Likusį glajų supilkite į formelę ir sušaldykite – taip turėsite šokolado kitam kartui. Jį galite laikyti šaldytuve: kai reikės, pašildę lengvai atitirpinsite.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai