Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Naminiai varškės sūreliai su pistacijų kremo įdaru ir pistacijomis

„Šis receptas pakeis jūsų gyvenimą! Nebereikės pirkti sūrelių iš prekybos centrų, tuo pačiu ir sutaupysite! Labai lengvai paruošiami, bet tikrai paliks įspūdį kiekvienam. Drąsiai galite eksperimentuoti su skoniais, į vidų įdėti karamelės ar uogienės, gaminti su sausainiais ar aguonomis“, – sako tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė.
Varškės sūreliai su pistacijų kremu ir pistacijomis
Varškės sūreliai su pistacijų kremu ir pistacijomis / Indrės Denisovienės nuotr.

Jums reikės:

275 g mėgstamos varškės,

60 g sviesto,

50 g cukraus pudros,

2 šaukštų pistacijų kremo,

100 g smulkintų pistacijų,

Glajui:

150 g juodojo šokolado,

2 šaukštelių kokosų aliejaus.

Indrės Denisovienės nuotr./Varškės sūreliai su pistacijų kremu ir pistacijomis
Indrės Denisovienės nuotr./Varškės sūreliai su pistacijų kremu ir pistacijomis

Kaip gaminti:

1. Varškę ir lydytą sviestą elektriniu trintuvu sutrinkite su cukraus pudra ir 2 šaukštais pistacijų kremo (stenkitės, kad neliktų gumulėlių).

2. Į masę įberkite 50 g kapotų pistacijų ir gerai išmaišykite.

3. Masę sukrėskite į silikonines formeles (tinka bet kokios, gali būti ir keksiukų – tada sūreliai bus apvalūs). Krėskite pusę sūrelių masės, paskui konditeriniu švirkštu užspauskite pistacijų kremo. Ant viršaus užkrėskite dar sūrelių masės. Išlyginkite paviršių. Jas dėkite į kamerą bent 4 valandoms, dar geriau – laikykite joje per naktį.

4. Pasiruoškite glajų. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi. Susmulkinkite likusius 50 g pistacijų. Sušalusius sūrelius pasmeigę šakute trumpam merkite į šiltą glajų (jį visą laiką laikykite garų vonelėje).

5. Ištrauktus sūrelius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos pjaustymo lentelės, pabarstykite susmulkintais riešutais.

6. Kai baigsite, sudėkite sūrelius į šaldytuvą. Palaikykite bent valandą, kad jų vidus atitirptų.

PATARIMAS. Likusį glajų supilkite į formelę ir sušaldykite – taip turėsite šokolado kitam kartui. Jį galite laikyti šaldytuve: kai reikės, pašildę lengvai atitirpinsite.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos