„O šis yra dieviško skonio, nuostabiai tinka su čiabatos duona, pomidorais, mocarelos sūriu ir pan. Kadangi tai užtepėlė gaminta namų sąlygomis, šaldytuve gali būti iki mėnesio, bet garantuoju, kad tiek neužsibus. P.S. svarbu pasirinkti tikrai gerą ir laiko patikrintą alyvuogių aliejų“, – dalinasi Elena ir pateikia savo pesto receptą.
Jums reikės:
100 g šviežių baziliko lapelių,
150 ml alyvuogių aliejus,
100 g tarkuoto Džiugo sūrio,
100 g žemės riešutų be luobelės,
2 skiltelių česnako,
šiek tiek druskos,
citrinų sulčių.
Kaip gaminti:
1. Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į stiklainiuką. Laikykite šaldytuve ir skanaukite su mėgstamais patiekalais.