Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminis majonezas: gaminame ir skanaujame

Pasigaminti majonezo tikrai nėra sudėtinga. Tuo labiau, jeigu vertinate naminius produktus ir netrokštate stumdytis prekybos centruose, ieškodami to paties skaniausiojo.
Majonezas
Majonezas / Shutterstock nuotr.

Jūsų dėmesiui ir skonio receptoriams ne vienas puikus pasiūlymas. Beje, žaliavalgiai ar trokštantieji kitokio, sveikesnio skonio, taip pat atras gardų majonezo pakaitalą.

Savo pagamintą majonezą ar padažą galėsite skanauti ne tik su kiaušiniais, bet ir su įvairiomis salotomis ar mišrainėmis. 

Skanių atradimų! 

Naminis provansalis
Receptas: Naminis provansalis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 73
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Cukrus: 15.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (1/3 šaukštelio)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakant plona srovele supilkite aliejų.
  2. Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite.

Plačiau skaitykite: Majonezas. 3 įdomios versijos

Suskleisti
Japoniško stiliaus majonezas
Receptas: Japoniškas majonezas
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 64
Receptas
Ingredientai
Balta sojų pupelių („miso“) pasta: 50.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Actas: 5.00 ml (ryžių actas arba citrinos sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės.
  2. Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“

Suskleisti
Majonezas iš putpelių kiaušinių
Receptas: Majonezas iš putpelių kiaušinių
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (putpelių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska.
  2. Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės.

Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“

Suskleisti
Saulėgrąžų majonezas
Receptas: Saulėgrąžų majonezas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 st. (neskrudintų lukštentų sėklų)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Saulėgrąžų sėklas kelias valandas pamirkykite, išskalaukite ir suberkite į elektrinį plaktuvą.
  2. Kartu suberkite česnaką, supilkite šviežiai išspaustas citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, Provanso žolelėmis, įpilkite vandens (tiek, kad apsemtų saulėgrąžas).
  3. Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Šiuo majonezu skanu gardinti įvairias salotas.
Suskleisti
Majonezo padažas
Receptas: Majonezo padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 100.00 g
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (keli marinuoti arba rauginti)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (marinuotų)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti

1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite.

2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petražolių. Šis padažas tinka prie silkės, mėsos, burokėlių.

Suskleisti

Dar daugiau pačių įvairiausių padažų atrasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais