Jūsų dėmesiui ir skonio receptoriams ne vienas puikus pasiūlymas. Beje, žaliavalgiai ar trokštantieji kitokio, sveikesnio skonio, taip pat atras gardų majonezo pakaitalą.
Savo pagamintą majonezą ar padažą galėsite skanauti ne tik su kiaušiniais, bet ir su įvairiomis salotomis ar mišrainėmis.
Skanių atradimų!
- Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakant plona srovele supilkite aliejų.
- Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
- Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės.
- Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
- Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska.
- Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
- Saulėgrąžų sėklas kelias valandas pamirkykite, išskalaukite ir suberkite į elektrinį plaktuvą.
- Kartu suberkite česnaką, supilkite šviežiai išspaustas citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, Provanso žolelėmis, įpilkite vandens (tiek, kad apsemtų saulėgrąžas).
- Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
- Šiuo majonezu skanu gardinti įvairias salotas.
1. Agurkus susmulkinkite, kaparėlius nuvarvinkite.
2. Majonezą sumaišykite su jogurtu, įmaišykite garstyčias, pagal skonį pasūdykite, įpilkite citrinų sulčių, suberkite smulkintus agurkus ir kaparėlius. Jeigu norite, galite įmaišyti kapotų petražolių. Šis padažas tinka prie silkės, mėsos, burokėlių.