Reikės:
- 1 vnt. baklažano,
- 1 vnt. cukinijos,
- 1 vnt. paprikos,
- 3 vnt. pomidorų,
- 1 vnt. svogūno,
- kelių skiltelių česnako,
- Provanso žolelių, druskos.
Gaminimas:
-
Pirmiausia griežinėliais supjaustykite baklažaną ir apibarstykite 1 arbat. š. druskos. Leiskite pastovėti 30 min. išsiskyrusias sultis nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
-
Kol ruošiamas baklažanas, įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūną, pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką. Pabarstykite druskos ir pagardinkite pipirais.
-
Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir baklažaną ir troškinkite kelias minutes.
-
Po to sudėkite žiedais pjaustytą papriką ir kepkite dar apie 6 min.
-
Dabar laikas sudėti pomidorus – prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjaustykite gabaliukais.
-
Troškinkite ant lėtos ugnies, kol visos daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.
Skanaus!