Namų gamybos vaisiniai ledai: atgaiva karštą vasaros dieną

Valgomieji ledai, ko gero, yra pats populiariausias desertas vasaros metu. Ledais ne tik smaližiaujama, bet ir atsivėsinama. Vis dėlto, netoleruojantiems laktozės ir vengiantiems pridėtinio cukraus, valgomųjų ledų pasirinkimas yra kur kas mažesnis.
Ledai su šilauogėmis
Ledai su šilauogėmis / Pranešimo aut. nuotr.

Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma Labžentė pranešime žiniasklaidai siūlo namuose pasigaminti ledų iš sulčių, kurie tiks ir patiems išrankiausiems.

„Esu visiška apelsinų sulčių fanė, bet kai kalba pasisuka apie ledus, manau, svarbiausia pasirinkti ne tik mėgstamą skonį, bet ir natūralius produktus. Vasarą nesunkiai galime išsispausti sulčių iš norimų vaisių ar uogų, bet neturintiems laiko tikrai rekomenduoju nesukti galvos ir pasirinkti šimtaprocentines vaisių sultis iš pakelio“, – sako R. Labžentė.

Pasak jos, sulčių ledams galima naudoti ne tik sultis, bet ir smulkiai pjaustytas uogas bei vaisius – tokiu būdu išgaunami skirtingi skoniai bei tekstūros.

„Tiek vienu, tiek kitu atveju sultyse bus gausu vitaminų ir natūralaus cukraus, tad ledų nebūtina papildomai saldinti, nebent naudojamos rūgštesnių uogų sultys“, – teigia tinklaraštininkė.

Pranešimo aut. nuotr./Roma Labžentė
Pranešimo aut. nuotr./Roma Labžentė

Sulčių ledus galima šaldyti specialiose ledų formelėse, jų neturint puikiai tinka ir keksiukų formelės. Svarbiausia – nepamiršti pagaliukų ledams, kad būtų patogiau juos skanauti.

„Šaldomos vaisių sultys nepraranda maistinių medžiagų ir vitaminų, tad kaip vasarą dažnas užsišaldo šviežių uogų, tą patį galima daryti ir su sultimis. Juo labiau, kad sulčių ledai yra puikus ir maistingas desertas“, – komentuoja sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų gamintojos „Eckes-Granini Baltic“ vadovas Marius Gudauskas.

Sulčių ledams tinka įvairių vaisių bei uogų sultys: apelsinų, ananasų, obuolių. Žemiau rasite du sulčių ledų receptus.

123RF.com nuotr./Vaisiai ir uogos
123RF.com nuotr./Vaisiai ir uogos

Sulčių ledai su šilauogėmis

5-6 ledų porcijoms reikės:

  • 1–1,5 stiklinės mėgstamų sulčių;
  • 200 g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų ar vaisių gabaliukų.

Gaminimas

  1. Šilauoges ar kitas uogas sutrinkite kartu su sultimis iki vientisos masės.
  2. Viską atsargiai supilkite į ledų formeles. Galima įberti ir nesmulkintų uogų.
  3. Sudėkite ledus į šaldiklį ir palikite per naktį, kol sustings.
Pranešimo aut. nuotr./Ledai su šilauogėmis
Pranešimo aut. nuotr./Ledai su šilauogėmis

Obuolių sulčių ledai su vaisių gabaliukais

5-6 ledų porcijoms reikės:

  • 1–1,5 stiklinės obuolių sulčių;
  • mėgstamų vaisių ar uogų gabaliukų

Gaminimas

  1. Supjaustytus vaisius ar uogas išdėliojame į ledų formeles.
  2. Atsargiai supilame obuolių sultis.
  3. Sudėkite ledus į šaldiklį ir palikite per naktį, kol sustings.
Pranešimo aut. nuotr./Ledai iš sulčių
Pranešimo aut. nuotr./Ledai iš sulčių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis