Naudinga žinoti: kaip kruopščiai nuplauti ir nusausinti įvairius žalėsius?

Įsibėgėjus pavasariui daugelis į valgiaraštį įtraukiame daugiau žalėsių – tai gali būti ir įvairios salotos, ir šviežios prieskoninės žolelės, ir mikrožalumynai. Ypač patogu iš anksto pasiruošti įvairių salotų lapelių, laikyti juos šaldytuve, o prireikus derinti prie mėsos ar žuvies, įberti į įvairias kruopų ar ankštinių mišraines.
Plaumami žalumynai
Plaumami žalumynai / Vida Press nuotr.

Tačiau visas salotas būtina ir kruopščiai nuplauti, ir nudžiovinti. Kokie būdai labiausiai pasiteisins?

Kiek žmonių – tiek įpročių. Vieni salotų lapus plauna po tekančiu vandeniu, kiti nardina į vandens pilnus dubenis. Džiovinama irgi įvairiai – tai sudėliojus ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, tai įsukus į virtuvinį rankšluostuką, o gal naudojant salotų džiovyklę. Kokie būdai patys geriausi ir kodėl?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis