Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Nauja maisto tendencija Australijoje – kas nors su kojytėmis

Sidnėjuje dirbantis virtuvės šefas Nowshadas Alamas Raselis ant patiekalo išspaudžia šiek tiek žaliųjų citrinų sulčių, pabarsto druska ir pateikia – karštą keptuvėlę, pilną keptų žiogų.
Patiekalas iš vabzdžių
Patiekalas iš vabzdžių / 123RF.com nuotr.

Tokį patiekalą būtų įprasta pamatyti Meksikoje ar Bankoke. Tačiau vis daugiau egzotiškų patiekalų „su kojytėmis“ patiekiama Australijoje.

N.A.Raselis savo klientams siūlo paragauti patiekalų iš tarakonų, skruzdžių, kirminų ir kitokių vabzdžių. Ir tokia tikrai „egzotiška“ virtuvė susilaukia vis didesnio susidomėjimo.

Vartotojų nuomonė į vabzdžių valgymą paprastai yra dvejopas, sako Sidnėjuje veikiančios didžiausios Australijoje vabzdžių tiekimo kompanijos „Edible Bug Shop“ savininkė Skye Blackburn.

„Vieni šlykštisi ir negali įsivaizduoti, kad juos galima valgyti. O kiti tiesiog nori sužinoti daugiau ir paragauti“, – sakė ji.

Jungtinių Tautų duomenimis, vabzdžiuose yra daug baltymų, tai pigus maistas ir palieka gerokai mažesnę taršos pėdsaką pasaulyje nei, tarkime, galvijininkystės ar pienininkystės sektoriai.

Kai kurie ekspertai sako, kad vabzdžiai yra ateities maistas vis labiau augančiam pasauliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos