Nauja pusryčių pažiba: kepti grikiai su kiaušiniais

Paprastą grikių košę valgyti atsibodo? Pats metas jai suteikti naujų atspalvių!
Grikių košė
Grikių košė / Shutterstock nuotr.

Išbandę prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai siūlomą keptų grikių su kiaušiniais receptą, nesidairysite atgal. Prie šio pusryčių patiekalo norėsis sugrįžti vėl ir vėl.

Ingredientai

  • 100 g grikių kruopų
  • 1 saldžioji paprika
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • šviežios gražgarstės
  • 3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 6 vyšniniai pomidoriukai
  • druska, pipirai.

Kaip gaminti

  1. Kruopas išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nusausinkite. Papriką smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, juos kartu pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Sudėkite papriką, kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite kruopas, maišydami kepkite apie 3 minutes, pagardinkite druska, pipirais, jei norite – ir itališkų žolelių mišiniu.
  3. Padarykite 4 duobeles ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Palaikykite ant ugnies, kol tryniai sustings, bet liks pusiau skysti. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą sūrį, pjaustytus pomidoriukus ir gražgarstes. Patiekite iš karto, geriausia tiesiai iš keptuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai