Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas mados klyksmas – šokoladiniai gėlių vazonėliai: galėsite skanauti net „žemių“

Pandemijos metais restoranai ir kavinės tapo sunkiai ar visai nepasiekiami, tačiau, akivaizdu, jog fantazija trykšte trykšta namų virtuvėse. Per pastaruosius mėnesius socialiniuose tinkluose nuvilnijo ne viena madingo patiekalo banga. Viena naujausių tendencijų – meistrauti šokoladinius gėlių vazonėlius, kurių visos sudedamosios dalys gali būti suvalgytos!
Šokoladiniai gėlių vazonėliai
Šokoladiniai gėlių vazonėliai / ©Instagram/misiowamamaasia nuotr.

Kaip juos pagaminti, pranešime žiniasklaidai detaliai papasakojo „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė. Anot jos, šie šokolado vazonėliai gali tapti tiek puikia puošmena velykiniam stalui, tiek išskirtine savaitgalio pramoga, norint išbandyti ką nors naujo.

„Šokoladiniai gėlių vazonėliai yra puikus pavyzdys, kad atradimams virtuvėje ribų nėra. Šio įmantraus deserto paslaptis – jo išskirtinė išvaizda, kuri ne vieną priverčia sudvejoti dėl galimybės šį desertą suvalgyti. Išskirtinis įdaras, kuris, žiūrint į šokoladinį vazonėlį, labiau primena jame supiltą juodžemį, išties priverčia ne vieną suabejoti“, – sako B.Baratinskaitė.

Vis dėlto, norint paruošti išskirtinio skonio ir išvaizdos šokoladinį gėlių vazonėlį, anot maisto ekspertės, gali pakakti vos kelių paprastų įrankių, stipriai palengvinančių gamybos procesą. Todėl svarbu pasirūpinti vienkartiniu puodeliu, padėsiančiu suformuoti tinkamo vazonėlio formą, bei mėgstamu šokoladu, kuriame yra daugiau kakavos sviesto, leisiančio vazonėliui labiau blizgėti ir padėsiančio išsiskirti subtiliam šokolado skoniui.

Vida Press nuotr./Šokoladas
Vida Press nuotr./Šokoladas

Artėjant savaitgaliui B.Baratinskaitė dalijasi paprastu ir kiekvienam įkandamu šokoladinių vazonėlių receptu, kuris ne tik užtikrins puikią nuotaiką ir gerai praleistą laiką jį gaminant, bet ir garantuos valgytojų susižavėjimą.

Ingredientai (4 vazonėliams):

įdarui:

  • 500 g pieno;
  • 130 g cukraus;
  • 50 g kukurūzų krakmolo;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 vidutinio apelsino nutarkuota žievelė;
  • 30 g sviesto.

vazonėlio formai:

  • 300 g pieniško šokolado (geriausia, jei šokolade yra papildomo kakavos sviesto);
  • 100 g stambiai pjaustytų pistacijų (arba kitų mėgstamų riešutų);
  • 250 g braškių;
  • 200 g smulkiai sutrupintų šokoladinių sausainių.

papuošimui:

  • mėtos ar rozmarino šakelės;
  • valgomų ar kitų gėlių.

Gaminimas:

Ruošiame įdarą:

1. Į dubenį supilkite 100 g pieno, pusę cukraus, kukurūzų krakmolą, kiaušinių trynius bei druską. Viską gerai išplakite.

2. Į puodą supilkite likusį pieną, cukrų, vanilės ekstraktą, suberkite apelsino žievelę. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Vos užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir palaukę, kol pravės, lėtai maišydami supilkite masę su išplaktais kiaušinių tryniais.

3. Tuomet viską išmaišykite ir dėkite puodą ant viryklės kaitinimui. Plakdami kaitinkite masę ant vidutinės ugnies, kol kremas sutirštės.

4. Puodą nuėmę nuo viryklės, į masę įdėkite sviestą ir plakite, kol sviestas ištirps.

5. Kremą perpilkite į kitą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 1–2 valandas, kol masė gerai atvės.

6. Sustingusią išimtą masę plakite tol, kol kremas taps purus.

Ruošiame vazonėlius:

1. Į vienkartinį popierinį puodelį įpilkite 2–3 šaukštus ištirpinto šokolado ir gerai išsukite, kad šokoladas padengtų visas vidines puodelio sieneles. Tuomet 5–10 minučių palikite puodelį su išteptu šokoladu, kol jis sustings.

2. Pakartokite veiksmą su tuo pačiu puodeliu, pildami antrą sluoksnį šokolado, ant jau sustingusio pirmojo sluoksnio. Vėl palikite 5–10 minučių. Sustingus, atsargiai išimkite šokoladą iš puodelių.

3. Imkite šokoladinį vazonėlį ir įpilkite į jo dugną sluoksnį kremo, du šaukštus pistacijų, vėl sluoksnį kremo, šaukštą mažais gabalėliais supjaustytų braškių ir du šaukštus sutrupintų šokoladinių sausainių. Procesą pakartokite su likusias puodeliais. Vėliau į vazonėlius įsmeikite žolelių šakeles, mėgstamas gėles ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas