Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas veganiško maisto restoranas sostinėje: „Vegan RawHouse“ siūlys ir baltos mišrainės

Veganai ir pagal žaliavalgystės principus besimaitinantys vilniečiai, o ir visi, ieškantys naujų skonių, nuo šiol galės keliauti į dar vieną vietą. O jei tiksliau, trauks jau pažįstamu adresu, tačiau į naują restoraną – šios savaitės viduryje Vilniaus senamiestyje duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“.
Žaliavalgiški užkandžiai
Žaliavalgiški užkandžiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis ir vienintelis Lietuvoje 100 proc. žaliavalgiškas restoranas pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“), atnaujino interjerą bei meniu.

Restorano patiekalai ruošiami laikantis žaliavalgiškam maistui keliamų reikalavimų – jei apdorojami termiškai, temperatūra neviršija 42°C. Mat, teigiama, aukštesnėje temperatūroje žūva naudingieji augalų fermentai bei kai kurie vitaminai. Restoranas siūlo tik augalinį maistą, atsisakyta ir medaus, tad visi patiekalai tinkami veganams. Cukrus taip pat nenaudojamas – patiekalai saldinami razinomis, datulėmis, retkarčiais – klevų sirupu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiški užkandžiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiški užkandžiai

Žadama, kad naujojoje vietoje itin didelis dėmesys bus skirtas produktų sezoniškumui, o meniu bus keičiamas keturis kartus per metus.

Restorano meniu galima rasti sriubų ir mišrainių, lazanijos, cukinijų makaronų, įvairių suktinukų ir daugybę kokteilių, desertų. Spalvinguose patiekaluose pinasi lietuviams jau įprasti ir drąsesni, egzotiški prieskoniai.

Pavyzdžiui, čia galima paragauti žaliavalgiškų šaltibarščių ar baltos mišrainės! „Vegan RawHouse“ galima rasti ir daug išsinešimui skirtų produktų – įvairių duonelių, padažų, desertų, sėklų, daigų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiša mišrainė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiška baltoji mišrainė

Naujojo restorano virtuvėje pirmuoju smuiku griežia iš Londono atvykęs šefas Peteris Bailey. Pasak jo, Didžiojoje Britanijoje šiuo metu – tikras veganizmo bei žaliavalgystės bumas, tad į panašų restoraną nebūtų įmanoma pakliūti be išankstinės rezervacijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiški saldumynai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žaliavalgiški saldumynai

„Nors tokia mityba besidominčiųjų Lietuvoje dar nedaug, neabejoju, kad ši tendencija greitai ateis ir čia“, – teigia jis. Ruošiant atnaujintą meniu jam talkino „Vegan RawHouse“ maisto gaminimo technologė Irena Žentalytė, prieš keliolika metų drastiška sulčių dieta ir netrukus atrasta žaliavalgiška mitybos sistema atsikračiusi kankinusių sveikatos negalavimų.

Be naujoko „Vegan RawHouse“, sostinėje veganišką maistą šiuo metu siūlo dar kelios kavinės ir restoranai: taip pat visai neseniai atsidaręs „Alive“, „GYVAS baras“, kafeterija „Planeta“, „ZATAR falafel & hummus“, restoranai „Vegafe“ ir „Radharanė“. ​

Lankėtės ar nuolat lankotės kuriame nors iš jų? Pasidalinkite įspūdžiais komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento