Naujas Vilniaus restoranų gidas turistams ir miestiečiams patars, kur vakarieniauti

Kulinarinės patirtys tampa vis svarbesne kelionių dalimi. Garsas apie išskirtinius restoranus sklinda toli už miesto ir šalies ribų ir įkvepia žmones keliauti tūkstančius kilometrų tam, kad pasimėgautų autentiško patiekalo skoniu. Trečiadienį, balandžio 24-ąją, viename prabangiausių Vilniaus viešbučių pristatytas naujas leidinys, kuriame, jo rengėjų manymu, sudėliota, kuo šioje srityje gali didžiuotis Vilnius.
Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas
Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas / Organizatorių nuotr.

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“) parengė „Go Vilnius“, o jo tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus, rašoma pranešime žiniasklaidai. Tikimasi, jog šis leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas
Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas

„Tyrimai rodo, kad aukštos kokybės maistas ir autentiška virtuvė yra vieni svarbiausių kriterijų turistams tiek renkantis kelionės kryptį, tiek vertinant patirtį mieste arba šalyje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Dažną lankytoją iš užsienio Vilniaus restoranai nustebina aukštos klasės maisto kokybe, originalia koncepcija, išmoningu vietinės virtuvės pristatymu, tvariu autentiškų vietos produktų naudojimu. Mūsų tikslas – geriau išnaudoti šią Vilniaus stiprybę turizmo srityje, parodyti visą spektrą kulinarinių patirčių, kurias gali pasiūlyti miesto restoranai.“

Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas
Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas

Geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, tokia kaip maksimalus svečių skaičius ir automobilių parkavimo ypatumai.

Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi.

„Sostinė gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais. Daugelis Vilniuje dirbančių kulinarų mokėsi ir dirbo pačiose geriausiose Europos virtuvėse, ir dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus. Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi,“ – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas
Organizatorių nuotr./Restoranų gido „47 Flavours of Vilnius“ pristatymas

Restorane pristatomi ir Vilniaus maisto turgūs, pastaraisiais metais tampantys madingais traukos taškais, ir kulinarijos studijos, galinčios pasiūlyti išskirtinius užsiėmimus renginių organizatoriams, įmonėms ir pavieniams turistams. Taip pat apžvelgiami svarbiausi Vilniaus renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai ir kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės Vilnius-tourism.lt arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis