Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji skoniai Velykoms: 3 išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Velykos šiemet bus stipriai kitokios, nei bet kada anksčiau – švęsime jas siaurame rate, o ir produktais, kurių prireiks velykinių patiekalų ruošimui, verta pasirūpinti anksčiau bei įsigyti vienu ypu. Be jokios abejonės, visi skanausime kiaušinių, o prie jų verta patiekti įdomesnių pagardų.
Kiaušiniai su pagardais
Kiaušiniai su pagardais / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai dalijasi 3 originaliais pagardų receptais. Jie suteiks kiaušiniams kitokį skonį.

Kreminis baravykų sviestas (karštiems kiaušiniams)

Ingredientai:

  • 3 šaldyti baravykai;
  • 50 g lydyto (ghee) sviesto;
  • 2 čiobrelio šakelės;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Baravykus vos vos atšildykite, kad jie būtų lengvai pjaustomi. Supjaustykite smulkiais gabalėliais.

2. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto apkepinkite česnako skilteles, suberkite grybus ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

3. Suberkite nuo čiobrelių šakelių nuskabytus lapelius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad visiškai atvėstų.

4. Lydytą sviestą sumaišykite su kepintais grybais ir sudėkite į dubenėlį.

Vida Press nuotr./Kiaušiniai su pagardais
Vida Press nuotr./Kiaušiniai su pagardais

Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė

Ingredientai:

  • 100 g riebesnės varškės;
  • 100 g ridikėlių;
  • 2 šaukštai graikiško jogurto arba grietinės;
  • 1 sauja smulkintų krapų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į dubenį sudėkite varškę, sukrėskite jogurtą, įspauskite česnako skiltelę ir viską gerai pertrinkite šakute.

2. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį kartu su smulkintais krapais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Varškės užtepėlė
Varškės užtepėlė

Rūkytos lašišos ir riešutų užtepėlė

Ingredientai:

  • 200 g rūkytos lašišos;
  • 200 g anakardžių riešutų;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • sauja smulkintų krapų.

Gaminimas:

1. Riešutus suberkite į dubenėlį ir užpilkite verdančių vandeniu. Palikite išbrinkti ne mažiau 2 valandoms.

2. Į virtuvinį trintuvą sudėkite rūkytą lašišą, suberkite riešutus ir įspauskite citrinos sulčių. Trinkite viską nedidelių greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkinkite tol, kol pasidarys vientisa masė.

3. Sudėkite užtepėlę į dubenėlį ir išmaišykite kartu su sauja krapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais