Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji vasaros receptai: uogienės, vafliai, ledai, pyragai, gaivos

Prašome papildyti savo receptynų dėžutę naujais Ji24 pasiūlymais. Skanaus!
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis / „DanSukker“ nuotr.
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Kaip gaminti

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.

2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.

3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Arbūzų ir braškių uogienė
Receptas: Arbūzų ir braškių uogienė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Kaip gaminti
  1. Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.
  2. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite.
  3. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
  4. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
  5. Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).
  6. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Karamelės skonio obuolių uogienė
Receptas: Karamelės skonio obuolių uogienė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Sirupas: 150.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanduo: 200.00 ml
Citrinos: 0.50 vnt. (sulčių)
Cukrus: 200.00 ml („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
  3. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
  4. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
Receptas: Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (atskirkite trynius nuo baltymų - vafliams)
Miltai: 300.00 g (vafliams)
Soda: 0.50 arbat. š. (maistinės - vafliams)
Cukrus: 200.00 g (2 valg. š. „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - vafliams ir 150 g - karameliniam padažui)
Sviestas: 100.00 g (50 - ištirpinto - vafliams ir 50 - karameliniam padažui)
Pienas: 600.00 ml (vafliams)
Sirupas: 2.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo - karameliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - karameliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (karameliniam padažui)
Kaip gaminti
  1. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
  3. Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
  4. Galiausiai sudėkite baltymus.
  5. Vaflius kepkite vaflinėje.
  6. Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska:

  1. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
  2. Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptas DANSUKKER

 

Suskleisti
Paprastas trupininis uogų pyragas
Receptas: Paprastas trupininis uogų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Įvairios uogos: 1.00 l
Cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Sirupas: 100.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio sirupo)
Miltai: 90.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Sviestas: 100.00 g (minkšto, kambario temperatūros)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
  3. Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
  4. Į rupią masę įmaišykite sviestą.
  5. Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
  6. Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
Receptas: Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (paprastų miltų arba migdolų miltų - tartaletėms)
Miltelinis cukrus: 120.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - tartaletėms)
Sviestas: 175.00 g (125 - sukapoto gabalėliais - tartaletėms ir 50 - minkšto sviesto - kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - tartaletėms)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - trynys - tartaletėms ir 6 - tryniai - kremui)
Vanduo: 4.00 valg. š. (4 - 6 ledinio - tartaletėms)
Pienas: 500.00 ml (vanilės kremui)
Vanilinis cukrus: 3.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kremui)
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - kremui)
Kukurūzų miltai:(kremui) 3.00 valg. š.
Uogos: papuošimui 3.00 st.
Kaip gaminti

Tartaletės:

  1. Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
  2. Įmaišykite trynį.
  3. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  6. Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
  7. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
  8. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
  9. Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Vanilės kremas:

  1. Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
  2. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
  3. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  4. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais
Receptas: Panakota su „Matcha“ arbatos milteliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Gervuogės: 100.00 g (uogų sluoksniui)
Cukrus: 130.00 g (50- „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogų sluoksniui ir 40 - 1 sluoksniui, 40 - 2 sluoksniui)
Sirupas: 2.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo - uogų sluoksniui)
Grietinėlė: 600.00 ml (300 - plakamosios - 1 sluoksniui ir 300 - 2 sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - 1 sluoksniui)
Šokoladas: 100.00 g (baltojo kapoto - 1 sluoksniui ir 50 - 2 sluoksniui)
Arbata:žaliosios japoniškos arbatos „Matcha“ miltelių - 2 sluoksniui 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Uogos:

  1. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite uogas, cukrų ir sirupą. Virkite 1 minutę. Uogienę išpilstykite į 4 stiklines. Palikite atvėsti.

1 sluoksnis:

  1. Grietinėlę, želės cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite kapotą šokoladą ir palikite atvėsti. Atsargiai užpilkite ant uogienės ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.

2 sluoksnis:

  1. Grietinėlę ir želės cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite smulkintą šokoladą ir pusę šaukštelio žaliosios japoniškos arbatos miltelių. Palikite atvėsti. Atsargiai išpilstykite į visas keturias stiklines. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
  2. Papuoškite kapotu baltuoju šokoladu.

 

Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Aviečių uogienės kokteilis
Receptas: Aviečių uogienės kokteilis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Aviečių uogienė:(žr. tradicinės uogienės receptą) 200.00 ml
Sirupas: 50.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Vanduo: 100.00 ml
Sultys: 100.00 ml (spanguolių)
Ledukai: 1.00 sauja
Sodos vanduo:(vaisinis arba paprastas - užpylimui) 100.00 ml
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (griežinėliais)
Kaip gaminti
  1. Visus produktus sudėkite į ąsotį ir gerai išmaišykite.
  2. Į keturias stiklines gausiai pridėkite ledukų ir užpilkite uogienės kokteiliu.
  3. Ant viršaus užpilkite vaisinio arba paprasto sodos vandens.
  4. Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.

Patarimas: Norite alkoholinio kokteilio? Į kiekvieną stiklinę įpilkite po 40 ml degtinės.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Vasariškas Dianos desertas
Receptas: Vasariškas Dianos desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 150.00 g (šokoladiniams putėsiams)
Sirupas: 6.00 valg. š. (4 valg. š - „Dansukker“ šviesiojo sirupo - šokoladiniams putėsiams ir 2 valg. š. - marinuotoms braškėms)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - šokoladiniams putėsiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynius atskirkite nuo baltymų - šokoladiniams putėsiams)
Sūris: 200.00 g (kreminio sūrio - kreminio sūrio sluoksniui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio sluoksniui)
Citrinų kremas:(kreminio sūrio sluoksniui) 2.00 valg. š.
Braškės: 150.00 g (marinuotoms braškėms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė - marinuotoms braškėms)
Sausainiai: 6.00 vnt. (6 - 8 avižiniai)
Kaip gaminti

Šokoladiniai putėsiai:

  1. Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
  2. Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  3. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
  4. Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
  5. Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kreminis sūris:

  1. Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

Marinuotos braškės:

  1. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

Sluoksniavimas:

  1. Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai
Receptas: Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kukurūzai: 200.00 g (spragėsiai kad padengtų prikaistuvio dugną)
Sirupas: 100.00 arbat. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Miltelinis cukrus: 130.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Soda: 0.50 arbat. š. (maistinės sodos)
Kaip gaminti
  1. Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
  2. Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
  3. Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
  4. Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.  Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
  5. Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
  6. Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.

Receptas DANSUKKER
Suskleisti
Naminiai ledai ant pagaliuko
Receptas: Naminiai ledai ant pagaliuko
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 31
Receptas
Ingredientai
Gaiva:(žr. gaivos receptą) 200.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Gliukozės sirupo: 2.00 valg. š.
Avietės: 1.00 sauja (arba kitos pasirinktos uogos)
Kaip gaminti
  1. Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
  2. Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
  3. Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
  4. Šaldykite 3 valandas.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Šaltalankių gaiva
Receptas: Šaltalankių gaiva
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Šaltalankiai: 600.00 ml
Vanduo: 600.00 ml
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite uogų, vandens, cukranendrių cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.
  2. Retkarčiais pamaišydami, mišinį kaitinkite maždaug 10 minučių. Atsargiai nugriebkite putas.
  3. Gaivą nukoškite ir išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

 

 

 

Suskleisti
Aviečių gaiva
Receptas: Aviečių gaiva
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 600.00 ml
Avietės: 1.00 kg
Cukrus: 180.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Sirupas: 300.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Citrinos: 0.50 vnt. (sultys)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių.
  2. Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite. Suberkite cukrų, supilkite sirupą ir citrinos sultis.
  3. Kelias minutes pavirkite, kol ištirps cukrus.
  4. Išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Gervuogių gaiva
Receptas: Gervuogių gaiva
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Gervuogės: 1.00 kg
Vanduo: 300.00 ml
Sirupas: 250.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio sirupo)
Kaip gaminti
  1. Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių.
  2. Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite ir supilkite auksaspalvį sirupą.
  3. Užvirkite. Virkite dar kelias minutes. Išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.

 Receptas DANSUKKER

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų