1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.
2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.
3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
- Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.
- Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite.
- Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
- Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
- Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
- Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
- Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
- Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Ištirpinkite sviestą.
- Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
- Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
- Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
- Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
- Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
- Prieš tiekdami padenkite glaistu.
Glaistas:
- Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
- Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
- Įmaišykite braškių uogienę.
- Keksiukus padenkite glaistu.
- Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
- Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
- Galiausiai sudėkite baltymus.
- Vaflius kepkite vaflinėje.
- Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.
Karamelės padažas su druska:
- Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
- Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.
Receptas DANSUKKER
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
- Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
- Į rupią masę įmaišykite sviestą.
- Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
- Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).
Receptas DANSUKKER
Tartaletės:
- Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
- Įmaišykite trynį.
- Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
- Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
- Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
- Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.
Vanilės kremas:
- Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
- Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
- Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
- Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
Receptas DANSUKKER
Uogos:
- Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite uogas, cukrų ir sirupą. Virkite 1 minutę. Uogienę išpilstykite į 4 stiklines. Palikite atvėsti.
1 sluoksnis:
- Grietinėlę, želės cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite kapotą šokoladą ir palikite atvėsti. Atsargiai užpilkite ant uogienės ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.
2 sluoksnis:
- Grietinėlę ir želės cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir pavirkite 30 sekundžių, tada sudėkite smulkintą šokoladą ir pusę šaukštelio žaliosios japoniškos arbatos miltelių. Palikite atvėsti. Atsargiai išpilstykite į visas keturias stiklines. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
- Papuoškite kapotu baltuoju šokoladu.
Receptas DANSUKKER
- Visus produktus sudėkite į ąsotį ir gerai išmaišykite.
- Į keturias stiklines gausiai pridėkite ledukų ir užpilkite uogienės kokteiliu.
- Ant viršaus užpilkite vaisinio arba paprasto sodos vandens.
- Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.
Patarimas: Norite alkoholinio kokteilio? Į kiekvieną stiklinę įpilkite po 40 ml degtinės.
Receptas DANSUKKER
Šokoladiniai putėsiai:
- Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
- Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
- Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
- Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
- Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kreminis sūris:
- Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.
Marinuotos braškės:
- Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.
Sluoksniavimas:
- Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.
Receptas DANSUKKER
- Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
- Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
- Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
- Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
- Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
- Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.
Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.
Receptas DANSUKKER- Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
- Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
- Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
- Šaldykite 3 valandas.
Receptas DANSUKKER
- Užvirkite uogų, vandens, cukranendrių cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.
- Retkarčiais pamaišydami, mišinį kaitinkite maždaug 10 minučių. Atsargiai nugriebkite putas.
- Gaivą nukoškite ir išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
- Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių.
- Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite. Suberkite cukrų, supilkite sirupą ir citrinos sultis.
- Kelias minutes pavirkite, kol ištirps cukrus.
- Išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
- Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių.
- Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite ir supilkite auksaspalvį sirupą.
- Užvirkite. Virkite dar kelias minutes. Išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER