Naujųjų sutikimo stalui – mišrainės ir salotos: įtiks visiems skoniams

Naujųjų metų startą paprastai pradedame švęsti vėlokai vakare, kai jau ne laikas skanauti kepsnius ar panašius patiekalus. Gal visai nebloga išeitis – pasiruošti mėgstamų mišrainių bei salotų? Šiame rinkinyje patinkantį receptą ras kiekvienas!
Ryžių mišrainė
Ryžių mišrainė / „Scanpix“ nuotr.
Tradicinė baltoji mišrainė
Receptas: Tradicinė baltoji mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 167
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Morkos: 200.00 g
Agurkai: 200.00 g (marinuoti arba rauginti)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Konservuoti žirneliai: 250.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralus)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 10.00 g (pluoštelis)
Kaip gaminti

1. Išvirkite neskustas bulves ir morkas.  Atvėsinkite ir nulupkite.

2. Kietai išvirkite kiaušinius ir taip pat nulupkite.

3. Bulves, morkas, kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį. Ant viršaus sukrėskite nusunktus konservuotus žaliuosius žirnelius.

4. Mišrainę pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo, jogurto ir viską sumaišykite. Apibarstykite smulkintais krapais.

Suskleisti
Pievagrybių salotos
Receptas: Pievagrybių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 69
Receptas
Ingredientai
Ridikai: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (šviežių arba konservuotų)
Majonezas: 100.00 g
Žirniai: 1.00 st. (0,5 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite.
  2. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite.
  3. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai konservuoti, virti nereikia.
  4. Užpilkite majonezo, sudėkite daržoves, išmaišykite ir sudėkite į salotinę.
  5. Viršų papuoškite žirneliais.
Suskleisti
Bulvių salotos
Receptas: Bulvių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 58
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5-6 vyšninių)
Anakardžių riešutai: 1.00 st. (0,5 - užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 2.00 vnt. (1/4 stiklinės sulčių - užpilui)
Vanduo: 1.00 st. (1/4 - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite.
  2. Užpilui: kruopščiai išmaišykite anakardžių riešutus, garstyčias, aitriąją papriką, susmulkintus česnakus, citrinų sultis ir vandenį. Pilkite užpilą į salotas bei kruopščiai išmaišykite.
Suskleisti
Vokiškos silkės salotos
Receptas: Vokiškos silkės salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 120
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 puodelis (virtos - pjaustytos)
Obuoliai: 1.00 vnt. (1 puodelis - smulkinti)
Agurkai: 1.00 puodelis (marinuoti - smulkinti)
Silkė: 1.00 puodelis (pjaustyta gabalėliais)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 puodelis (pjaustyti - konservuoti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Pipirai: 10.00 vnt. (grūdeliais)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, pipirais.
  2. Jeigu patiekalą ruošiate ne pasninkui, bet kitoms progoms, tuomet vietoje alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių galite naudoti grietinę ar majonezą.
Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos su kukurūzais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 199
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuotų))
Tunas: 1.00 vnt. ((skardinės, konservuoto))
Agurkai: 1.00 vnt. ((vidutinio dydžio))
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. ((virtų))
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską susmulkiname ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo. Proporcijas galime pritaikyti pagal savo skonį. Recepto autorė daugiausiai dėjo kukurūzų. Skanu pagardinti trupučiu maltų pipiriukų.

Suskleisti
Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša.
Receptas: Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg ((salotoms))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 6.00 vnt. ((marinuoti, vidutinio dydžio) (salotoms))
Vištienos sultinys: 250.00 ml ((tinka ir daržovių) (salotoms))
Vyno actas: 3.00 valg. š. ((baltasis) (salotoms))
Garstyčios: 2.00 valg. š. ((grūdėtosios "Diijon") (salotoms))
Majonezas: 200.00 g ((salotoms))
Marinuotų agurkų skystis: 1.00 valg. š. ((šlakelis) (salotoms))
Lašiša: 1.00 kg ((filė))
Druska: 100.00 g ((lašišai))
Cukrus: 150.00 g ((lašišai))
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. ((lašišai))
Svogūnų laiškai: 50.00 g ((lašišai))
Krapai: 50.00 g ((lašišai))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((5 pipirų mišinys) (lašišai))
Kaip gaminti
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupena. Išvirus jas atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais
  2. Tuomet užvirkite sultinį ir jame 2-3 minutes virkite smulkiai supjaustytą svogūną. Praėjus porai minučių supilkite actą, nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Atvėsinus, sultinį pilkite ant bulvių ir leiskite šiek tiek pastovėti.
  3. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir dėkite į bulvių masę.
  4. Atskirai paruoškite padažą. Majonezą išmaišykite su šlakeliu marinuotų agurkų skysčio. Pilkite viską į salotas ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui gerai įsigerti į salotas, o tuo metu papuošimui galite smulkiai supjaustyti šviežių svogūno laiškų.
Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (keptos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia)
Razinos: 80.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė, pvz., romaninių)
Sultenės: 1.00 sauja
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių; padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Mišrainė
Receptas: Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 60
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (virtos)
Morkos: 3.00 vnt. (virtos)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti arba rauginti)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.

 

Suskleisti
Ryžių mišrainė
Receptas: Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Ryžiai: 450.00 g (virtų)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuotų)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau.

2. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.

3. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.

Suskleisti
Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Receptas: Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti su odele)
Vanduo: 2.00 st.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bulgur kruopos: 1.00 st. (stambių arba smulkių)
Vyno actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (itin tyro)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite keletą minučių.

2. Kruopas sudėkite į dubenį. Užpilkite 1½ stiklinės verdančio burokėlių nuoviro, įberkite druskos.

3. Burokėlių gabaliukus ir likusį nuovirą palikite kitiems patiekalams gaminti. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 80 minučių. Tada kruopas nuvarvinkite, jei jos nesugėrė viso skysčio.

4. Antrą burokėlį supjaustykite kubeliais.

5. Krapus smulkiai sukapokite. Išvirkite kiaušinius.

6. Burokėlius, actą ir aliejų sutrinkite elektrine trintuve, įmaišykite garstyčias, pipirus ir didžiąją dalį krapų. Burokėlių masę įmaišykite į bulgurą.

7. Patiekite apibarstę likusiais krapais ir smulkintomis petražolėmis kartu su pjaustytais kiaušiniais.

Suskleisti
Olivjė salotos
Receptas: Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti arba marinuoti)
Mėsa: 100.00 g (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (tinka ir grietinė ar jogurtas)
Krienai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.

3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

Suskleisti
Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis
Receptas: Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 16
Receptas
Ingredientai
Mangas: 0.50 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Fetos sūris: 0.50 vnt. (pakelio)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti

1. Bolivines balandas gerai nuplaukite ir išvirkite 2-ose stiklinėse pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 15 min.

2. Atvėsinkite išvirtas kruopas ir tuomet jas sumaišykite su kubeliais pjaustytu sūriu, agurku ir mangu.

3. Pagardinkite smulkintu svogūnu ir žalumynais.

Suskleisti
Avokadų salotos su citrusais
Receptas: Salotos su avokadais ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 50
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Mandarinai: 300.00 g
Cikorija: 50.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (didelė)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Suskleisti
Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Suskleisti
Vietnamietiškos greipfrutų salotos
Receptas: Vietnamietiškos greipfrutų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (0,5 didelio greipfruto (Pomello rūšies))
Agurkai: 1.00 vnt. (0,5 ilgo, be sėklų)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 žiupsnelis (kepintų šalotinių svogūnų (galima rasti azijietiškų pagardų skyriuose))
Žemės riešutai: 2.00 valg. š. (kepintų)
Mėtos: 1.00 žiupsnelis (šviežios)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (arba kalendros)
Pipirai: 1.00 vnt. (čili - jei norisi aštrumo)
Žuvies padažas:(padažui) 1.00 valg. š.
Žaliosios citrinos vaisius:(sultys - padažui) 1.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sriracha padažas:(padažui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką.
  3. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką.
  4. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis šviežiomis žolelėmis ir smulkintais žemės riešutais dėkite į indą.
  5. Sumaišykite padažo ingredientus ir pilkite ant salotų mišinio.
  6. Patiekite su šviežia aitriąja paprika.

Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS

Suskleisti
Susuktos lašišų salotos
Receptas: Susuktos lašišų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (sūdyta, rūkyta ar ruošta garuose – rinkitės pagal skonį))
Agurkai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (1 - puodelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. („Dižono“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (įvairūs)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Salotos: 1.00 vnt. (ryšelis žaliųjų salotų lapų.)
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje.
  2. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Suskleisti
Salotos su ančiuviais
Receptas: Salotos su ančiuviais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiralių)
Ančiuviai: (nedidelis indelis aliejuje) 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Tunas: 1.00 vnt. (indelis savo sultyse)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto brandinto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Česnaką nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  2. Kai gardžiai pakvips, sudėkite cukinijų juosteles. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska, cukrumi ir bazilikais.
  3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite ir sukrėskite į dubenį.
  4. Ten pat sudėkite nuvarvintą tuną, ančiuvius, cukinijų juosteles.
  5. Salotas užpilkite padažu, suberkite kapotas petražoles, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.
Suskleisti
Pikantiškos vynuogių salotos
Receptas: Pikantiškos vynuogių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (įvairios)
Vynuogės: 300.00 g
Sūris: 250.00 g (švelnus fermentinis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (sausas baltas)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
  2. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
  4. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
  6. Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais. 
  7. 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Suskleisti
Kukurūzų ir avokadų salotos
Receptas: Kukurūzų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokę)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Gelsvės: (lapelių) 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
  3. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
  4. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
  5. Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.

 

Suskleisti
Duonos, pupelių ir obuolių mišrainė
Receptas: Veganiška duonos, pupelių ir obuolių mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Duona: 5.00 riekės (mėgstamos)
Pupelės: 2.00 puodelis (virtų baltųjų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š. (pvz., citrininės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Duoną supjaustykite kubeliais ir berkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skrudinkite duoną 5–10 min., kol taps traški. Ištraukite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.

3. Supjaustykite obuolius kubeliais.

4. Į dubenį berkite duonos kubelius, obuolius, pupeles, druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite.

5. Lėkštėse patiekdami mišrainę užbarstykite sezamo ir moliūgo sėklų.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų