„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Naujųjų sutikimui – 30 salotų receptų

Salotos ir mišrainės – švenčių išsigelbėjimas. Pagaminti jų tereikės kokių trijų ar keturių rūšių, o stalas atrodys spalvingas, jūs – svetinga, svečiai bus sotūs ir laimingi.
Daržovių salotos su ikrais ir krapais
Daržovių salotos su ikrais ir krapais / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Pasiūlymas draugų vakarėliui – 35 įvairiausių užkandžių receptai 

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
Receptas: Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonasis)
Riešutai: 200.00 g (žemės)
Sezamų aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies - užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.

2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą  orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.

3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.

4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.

Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“

Suskleisti
Bulvių ir lašišų salotos
Receptas: Bulvių ir lašišų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nedidelės)
Lašiša: 150.00 g (sūdytų)
Gražgarstės: 30.00 g (ryšulėlis)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (keli laiškai)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Majonezas: 2.00 valg. š. (arba liesos grietinės)
Bulvių prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.

2. Plonais griežinėliais supjaustykite lašišas. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Sudėkite į lėkštę keptas bulves, lašišų griežinėlius ir salotas, išmaišykite, apibarstykite svogūnų laiškais ir kaparėliais, pasūdykite, pagardinkite majonezu arba liesa grietine.

Kulinaro patarimas. Prie šių salotų taip pat tiks varškės ir česnakų padažas. Sutrinkite varškę šakute, sumaišykite su grietine, išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pasūdykite ir užkrėskite ant salotų.

Suskleisti
Salotos su raugintais kopūstais
Receptas: Salotos su raugintais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 63
Receptas
Ingredientai
Rauginti kopūstai 150.00 g
Rauginti agurkai 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Kaip gaminti

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai paskirstykite likusias daržoves, o ant viršaus užberkite svogūnų laiškų bei žirnelių ir viską pagardinkite aliejumi.

Suskleisti
Salotos su mandarinais
Receptas: Salotos su mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (gūžė)
Mandarinai: 400.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Riešutai: 3.00 valg. š. (kapoti)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais.

2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas.

3. Aliejų sumaišyti su citrinų sultimis, imbierais, pipirais, pasūdyti. Šiuo padažu užpilti salotas ir apibarstyti riešutais. Puošti mandarinų skiltelėmis.

Suskleisti
Pievagrybių salotos
Receptas: Pievagrybių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 69
Receptas
Ingredientai
Ridikai: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (šviežių arba konservuotų)
Majonezas: 100.00 g
Žirniai: 1.00 st. (0,5 - šviežių)
Kaip gaminti
  1. Ridikus ir morkas nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais ir 1 minutę pavirkite.
  2. Po to užpilkite šaltu vandeniu ir perkoškite.
  3. Šviežius pievagrybius apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu grybai konservuoti, virti nereikia.
  4. Užpilkite majonezo, sudėkite daržoves, išmaišykite ir sudėkite į salotinę.
  5. Viršų papuoškite žirneliais.
Suskleisti
Sveikuoliškos salotos su jūros kopūstais
Receptas: Sveikuoliškos salotos su jūros kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kopūstai: 200.00 g (raugintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Jūros kopūstai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Jūros kopūstus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių brinkti.
  2. Burokėlį, bulves ir morką išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Burokėlį ir morką sutarkuokite. Bulves supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, sukrėskite raugintus kopūstus ir išmaišykite.
  3. Svogūnus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitusį aliejų. Trumpai apkepkite.
  4. Jūros kopūstus nuskalaukite, nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite žiupsnelį kmynų. Kelias minutes maišydami patroškinkite. Nukaiskite.
  5. Supilkite į paruoštas daržoves. Apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir galite tiekti.
  6. Šias salotas galite valgyti vienas – skanu su juodos duonos skrebučiais. Tinka ir kaip garnyras.
Suskleisti
Sočiosios salotos
Receptas: Sočiosios salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Lašiša: 150.00 g (filė)
Ikrai: 1.00 valg. š. (dirbtinių raudonųjų)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 2.00 valg. š. (riebios)
Gražgarstės: 40.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

3. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Visas daržoves sumeskite į gilesnį dubenį, sumaišykite su grietine, varške ir ikrais. Salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kapotais žalumynais.

5. Tiekite suformavusios dailius bokštelius su gražgarstės salotomis.

Suskleisti
Burokėlių salotos su persikais
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Suskleisti
Salotos su sūrio rutuliukais
Receptas: Salotos su sūrio rutuliukais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Gūžė sviestinių ar kitokių švelnaus skonio salotų lapelių)
Pomidorai: 8.00 vnt. (po 4 nedidelius raudonus ir geltonus)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (indelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (Sūrio rutuliukams; riebaus)
Sūris: 200.00 g (Sūrio rutuliukams švelnaus kreminio; ir 100 g parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Sūrio rutuliukams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštas citrinų sulčių)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Užpilui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, dėkite ant salotų.

3. Pomidorus perjaukite per pusę, po lygiai išdėliokite lėkštėse.

4. Paruoškite sūrio rutuliukus: visus sūrius iki vientisos masės išmaišykite nedideliame dubenėlyje, išspauskite česnakus ir pagardinkite žolelėmis.

5. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir dėkite ant salotų, ant viršaus berkite pipirnių daigų, salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apliekite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu.

 

Suskleisti
Morkų salotos su apelsinais
Receptas: Morkų salotos su apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 50
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Razinos: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Medus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Linų sėmenų aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir alyvuogių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais.
  2. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite.
  3. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos.
  4. Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, medų, garstyčias, aliejų, cinamoną, įberkite mažą žiupsnelį druskos.
  5. Morkas suberkite į lėkštę, sudėkite apelsinus, apibarstykite česnakais, skrudintomis sezamų sėklomis, razinomis. Apšlakstykite padažu.

 

Suskleisti
Salotos „Širdis“
Receptas: Salotos „Širdis“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (virti)
Bulvės: 3.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (konservuoti - indelis)
Agurkai: 1.00 vnt. (šviežias)
Sūris: 100.00 g
Pomidorai: 10.00 vnt. (maži papuošimui)
Granatas: 1.00 vnt. (sėklytės - papuošimui)
Majonezas: 350.00 g
Kaip gaminti

1. Grybus su svogūnais apkepinkite aliejuje.

2. Bulves stambiai sutarkuokite.

3. Virtus kiaušinius taip pat sutarkuokite.

4. Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais.

5. Sluoksniuokite ingridientus širdies forma:

1 sluoksnis - grybai su svogūnais, pertepkite majonezu.

2 sluoksnis - bulvės, pertepkite majonezu.

3 sluoksnis - vištienos filė, pertepkite majonezu.

4 sluoksnis - kiaušiniai, pertepkite majonezu.

5 sluoksnis - ananasai, pertepkite majonezu.

6 sluoksnis - sūris.

Darykite papuošimą: iš vyšninių pomidoriukų darykite vyšnaites, iš agurko - lapelius vyšnioms bei kotelius. Granato grūdelius išdėliokite pagal širdutės formą. Skanaus!

Receptą atsiuntė Tatjana Afanasjeva

Suskleisti
Vokiškos silkės salotos
Receptas: Vokiškos silkės salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 120
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 puodelis (virtos - pjaustytos)
Obuoliai: 1.00 vnt. (1 puodelis - smulkinti)
Agurkai: 1.00 puodelis (marinuoti - smulkinti)
Silkė: 1.00 puodelis (pjaustyta gabalėliais)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 puodelis (pjaustyti - konservuoti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Pipirai: 10.00 vnt. (grūdeliais)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, pipirais.
  2. Jeigu patiekalą ruošiate ne pasninkui, bet kitoms progoms, tuomet vietoje alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių galite naudoti grietinę ar majonezą.
Suskleisti
Keptų moliūgų salotos
Receptas: Keptų moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvų aliejus 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 200.00 g (nebrandinto)
Salotos: 150.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min. 

2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.

3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.

4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.

Suskleisti
Salotos su krabais
Receptas: Salotos su krabais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (pakuotės)
Avokadai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir kremui šaukštelis nutarkuotos citrinų žievelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir kremui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Varškė: 200.00 g (Kremui; pakelis riebios)
Grietinėlė: 200.00 ml (Kremui; indelis plakamosios grietinėlės)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių; kremui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Kremui)
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite į kelias stiklines taures.

3. Paruoškite varškės kremą: riebią varškę gerai ištrinkite su grietine, ryžių actu, prieskoniais ir nutarkuota citrinų žievele, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Kremo krėskite ant salotų, puoškite petražolių šakele.

5. Salotas tiekite su skrudintos baltos duonos riekelėmis.

 

Suskleisti
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
Receptas: Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
1 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
4.4 / 19
Receptas
Ingredientai
"Lollo Rosso" salotos 30.00 g
Garbanotųjų salotos 20.00 g
Gražgarstės: 10.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui: 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus sumaišytas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.

3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.

4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.  

Ossama Charafeddine
Ossama Charafeddine

Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o

Suskleisti
Tuno salotos
Receptas: Tuno salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 75
Receptas
Ingredientai
Tunas: 180.00 g (savo sultyse)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškė: 200.00 g
Kaip gaminti

Šios salotos yra sluoksniuojamos.

1. Išvirkite kiaušinius.

2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu.

3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais susmulkintą svogūną ir varškę.

4. Sluoksniuokite toliau: sutrupinkite 3 kiaušinių trynius, viską aptepkite majonezu ir galiausiai salotų viršų papuoškite sutrupinusios ketvirtą kiaušinio trynį.

Recepto autorė siūlo salotas pagardinti ant viršaus užberiant granato sėklų.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Agota Straukaitė

Suskleisti
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
Receptas: Salotos su figomis ir vytintu kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Salotos: 20.00 g (gražgarstės)
Kumpis: 25.00 g (vytintas)
Alyvuogės: 1.00 valg. š. (juodosios be kauliukų)
Figos: 2.00 vnt. (gerai sunokusios)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 2.00 valg. š. (kieto, pvz. "Džiugas")
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.

2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių ir įvairių prieskonių.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Suskleisti
Pikantiškos salotos
Receptas: Pikantiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 400.00 g (šviežias)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg. š. apelsinų cukrintinių sirupe)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (1/3 paprikos)
Pistacijos: 4.00 valg. š. (maltų)
Salotos: 50.00 g (įvairių lapelių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos sulčių - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 5.00 g (aitriosios milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs.

2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaišykite. Jei mišinys per sausas, įkrėskite daugiau jogurto.

3. Šlapiomis rankomis suformuokite dailius sūrio bokštelius ir padėkite juos į šaldytuvą, kad sustingtų.

4. Salotų lapelius išdėliokite lėkštėse, ant jų užberkite šiek tiek kaparėlių ir sudėkite sūrio bokštelius.

5. Ant sūrio kauburėlių krėskite po šaukštą su maltomis pistacijomis sumaišytų apelsinų cukrintinių, ant viršaus uždėkite po vieną kaparį. Padažui skirtus produktus išmaišykite iki vientisumo. Gautu užpilu apšlakstykite salotas.

 

Suskleisti
Salotos su džiovintais pomidorais
Receptas: Salotos su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 16.00 vnt. (vyšninių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Salotos: 300.00 g (įvairių)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (Padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (Padažui; skysto)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pusė šaukštelio)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; žiupsnelis stambiai maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūną, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis, agurkus – griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus – juostelėmis.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.

3. Supilkite į dubenį alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir medų, pasūdykite, pagardinkite pipirais, plakite šluotele, kol ištirps medus.

4. Užpilkite padažą ant salotų, sudėkite svogūnus, agurkus, džiovintus ir šviežius pomidorus, atsargiai išmaišykite. Tiekite prie keptos mėsos arba valgykite vienas su šviežia balta bandele.

Kulinaro patarimas. Jei ruošiatės iškylauti toli nuo namų, paruoštą padažą salotoms supilkite į nedidelį stiklainį, supjaustytas daržoves sudėkite į sandarų indą. Prieš tiekdama salotas, sudėkite daržoves į plastikinį maišelį, supilkite padažą, papurtykite ir iškrėskite atgal į indą.

Suskleisti
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
Receptas: Porų, obuolių ir kiaušinių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 102
Receptas
Ingredientai
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.

2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.

3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.

4. Įdėkite pagal skonį majonezo ir viską gerai sumaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
Receptas: Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 59
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Ridikai: 300.00 g
Krapai: 50.00 g (padažui: pora saujų)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui: sauja)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui: šaukštas citrinų sulčių)
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui; arba klevų sirupo)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius.

2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus, paskui – žiedinius kopūstus, ant viršaus – ridikėlius. Puoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.

3. Padažą geriausia gaminti elektriniu smulkintuvu arba kokteilių plaktuvu: visus jam skirtus produktus sudėkite į vieną  indą ir sutrinkite iki vienalytės masės. Padažą patiekite atskirame indelyje. 

Suskleisti
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
Receptas: Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 60
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (bolivinių balandų kruopų)
Sūris: 100.00 g („Fitaki“ ar kito panašaus minkšto sūrio)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (gliaudytų)
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti
Uzbekiškos salotos su pomidorais
Receptas: Uzbekiškos salotos su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 33
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g
Svogūnai: 40.00 g
Bazilikai: 10.00 g (violetinių)
Kalendros: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus.
  2. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką.
  3. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Šios salotos puikiai tinka prie plovo ar mėsiškų patiekalų. Tai bene populiariausios salotos Uzbekijoje.

 

Suskleisti
Vištienos salotos su vynuogėmis
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 47
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Salotos su lašiša ir bulvėmis
Receptas: Salotos su lašiša ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 28
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didesnės)
Lašiša: 500.00 g (rūkytos lašišų filė)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, šlakelis padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15  min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  4. Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Suskleisti
Burokėlių ir mandarinų salotos
Receptas: Burokėlių ir mandarinų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 93
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 8.00 vnt. (4 didesni ar 8 maži)
Mandarinai: 10.00 vnt. (8-10)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Medus: 3.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui grūdėtosios)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Mandarinus nulupkite ir sumaišykite su burokėlių griežinėliais bei žiedais pjaustytais svogūnais.

2. Atskirai išplakite visas padažo sudedamąsias dalis ir juo užpilkite daržoves. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite bent 20 minučių pastovėti.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Daržovių salotos su ikrais ir krapais
Receptas: Daržovių salotos su ikrais ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Ikrai: 1.00 vnt. (skardinė raudonųjų)
Krevetės: 100.00 g (virtų tigrinių)
Agurkai: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Salotos: 100.00 g (2 saujos lapelių)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 - sultys ir 4 skiltelės žaliosios citrinos)
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves  ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais.

2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukštelį ikrų ir kelias krevetes.

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis, įberkite pipirų, jei reikia, pasūdykite. Ant paruoštų salotų dėkite po šaukštą majonezo ir gausiai pabarstykite krapais, papuoškite žaliosios citrinos skiltele.

Krapais galima gardinti vėžiagyvius, lašišą, troškintą žuvį, paukštienos, varškės patiekalus, salotas, sriubas, padažus.

Suskleisti
Pikantiškos vynuogių salotos
Receptas: Pikantiškos vynuogių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Salotos: 250.00 g (įvairios)
Vynuogės: 300.00 g
Sūris: 250.00 g (švelnus fermentinis)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (sausas baltas)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapus nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais.
  2. Vynuoges perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  3. Fermentinį sūrį supjaustykite maždaug centimetro kubeliais, sūrį sutrupinkite.
  4. Viską suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nušluosčiusios nutarkuokite žievelę. Išspaustas jo sultis sumaišykite su vynu, aliejumi ir žiupsneliu druskos bei prieskonių.
  6. Apšlakstykite salotas. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele bei graikiniais riešutais. 
  7. 20 minučių palikite pastovėti. Patiekite su bandele.
Suskleisti
Spalvingos bolivinių balandų salotos
Receptas: Spalvingos bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Kynvos (bolivinės balandos): 3.00 puodelis (įvairių spalvų)
Pomidorai: 1.00 puodelis (1/2 vyšninių)
Paprikos: 1.00 puodelis (1/2 raudona, žalia, geltona - smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 1.00 g (1/2 smulkinto)
Moliūgo sėklos: 1.00 puodelis (1/4)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 juodųjų)
Alyvuogės: 1.00 puodelis (1/2 juodosios)
Petražolės: 1.00 puodelis (1/4 smulkintos)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. - sulčių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Suskleisti

Taip pat skaitykite: Greitas užkandis – „žydinti“ duona su sūriu ir svogūnų laiškais 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų