Ingredientai:
- 600–700 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos griežinėliais;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- miltų (apvoliojimui);
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. sviesto;
- 200 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 50 ml sultinio, sauso baltojo vyno arba vandens;
- didelis žiupsnis Provanso arba itališkų žolelių mišinio;
- 1 st. riebios plakamosios grietinėlės;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Kiaulienos išpjovos griežinėlius pabarstykite druska, pipirais, o tada apvoliokite kiekvieną jų miltuose.
2. Užkaiskite keptuvę ir supilkite į ją aliejų, dėkite sviesto. Kai įkais, dėkite mėsą (neperkraudami keptuvės) ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol pasidengs gražia plutele.
3. Nukaiskite keptuvę ir išimkite mėsą bei atidėkite.
4. Keptuvę grąžinkite ant ugnies, dėkite pievagrybius ir kelias minutes pakepinkite, kol išgaruos išsiskyrusios jų sultys, grybai kiek sukris. Berkite česnaką ir žoleles, pilkite sultinį (ar jo alternatyvą), dėkite garstyčias. Leiskite apie minutę pavirti, tada supilkite grietinėlę, leiskite jai pavirti apie porą minučių, o tada grąžinkite kiaulieną bei viską troškinkite 7–8 min., kol mėsa bus paruošta, o padažas kiek sutirštės. Pabarstykite petražolėmis.
5. Taip paruošta kiauliena labai tinka su įvairiomis garuose virtomis daržovėmis, tarkim, brokoliais, šparaginėmis pupelėmis, ir bulvių koše.