Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne tik skanus, ber ir gražus Aurimėlio silkės tortukas

Galima sakyti, kad šis silkės tortukas kažkiek panašus į silkę „pataluose“, tačiau jame nėra burokėlių, kurie tradiciškai naudojami „patalams“ gaminti. Majonezas taip pat truputį „pagerintas“, bet apie tai plačiau recepte. Šis tortukas puikiai tiks tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui.
Silkės tortukas iš „Aurimėlio virtuvės“
Silkės tortukas iš „Aurimėlio virtuvės“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 didesnių morkų;
  • 1 didelio poro;
  • 1 skardinės konservuotų žirnelių (200g);
  • 2-3 marinuotų agurkų;
  • 300 g silkės filė;
  • 200 g majonezo;
  • 100 g kreminio sūrio;
  • Druskos, pipirų.

Gamyba:

Pirmiausiai išverdame bulves ir morkas (prieš tai nuplauname, bet nenuskutame). Atvėsiname ir nuvalome. Supjaustome kuo mažesniais kubeliais. Porą susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Marinuotus agurkus taip pat smulkiai supjaustome kubeliais.

Majonezą sumaišome su kreminiu sūriu, beriame truputį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.

Imame konditerinį žiedą (naudojau 20cm skersmens), jį dedame į lėkštę ir pradedame sluoksniuoti tortą.

Ant dugno dedame bulves, tepame majonezo kremo, tada morkos, kremas, kepti porai, kremas, žirneliai, kremas, marinuoti agurkai, kremas. O galiausiai ant viršaus dedame smulkiai pjaustytą silkę. Tortuką dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiant papuošiame.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas