Reikės:
- 4 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 didesnių morkų;
- 1 didelio poro;
- 1 skardinės konservuotų žirnelių (200g);
- 2-3 marinuotų agurkų;
- 300 g silkės filė;
- 200 g majonezo;
- 100 g kreminio sūrio;
- Druskos, pipirų.
Gamyba:
Pirmiausiai išverdame bulves ir morkas (prieš tai nuplauname, bet nenuskutame). Atvėsiname ir nuvalome. Supjaustome kuo mažesniais kubeliais. Porą susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Marinuotus agurkus taip pat smulkiai supjaustome kubeliais.
Majonezą sumaišome su kreminiu sūriu, beriame truputį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome.
Imame konditerinį žiedą (naudojau 20cm skersmens), jį dedame į lėkštę ir pradedame sluoksniuoti tortą.
Ant dugno dedame bulves, tepame majonezo kremo, tada morkos, kremas, kepti porai, kremas, žirneliai, kremas, marinuoti agurkai, kremas. O galiausiai ant viršaus dedame smulkiai pjaustytą silkę. Tortuką dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiant papuošiame.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!