Patiekalui reikės:
- 500 g NORFOS jautienos,
- 2 svogūnų,
- 1 didelės morkos,
- 200 ml skardinės konservuotų pomidorų,
- stiklinės džiovintų slyvų,
- poros skiltelių česnakų,
- 50 ml aliejaus,
- žiupsnelio druskos,
- po žiupsnelį prieskonių: kalendros, kumino, cinamono,
- 1 valg. š. sezamo sėklų.
Gaminimas:
Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Apibarstykite prieskoniais bei druska ir apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Apkepintą mėsą perdėkite į troškintuvą, o keptuvėje likusiame aliejuje apkepinkite susmulkintas daržoves – svogūnus bei morką, tada sudėkite konservuotus pomidorus, smulkiai supjaustytą česnaką ir dar patroškinkite.
Į troškintuvą su mėsa sukrėskite daržoves, nuplautas džiovintas slyvas, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite truputį vandens, uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą, kol mėsa suminkštės. Patiekite apibarstę sezamo sėklomis su šviežiomis salotomis. Labai gardu ir su bulvių koše.
Skanaus!