Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neapsakomai gardi troškinta jautiena su slyvomis

Bandote prisijaukinti jautieną savo virtuvėje? Geriausias būdas pradėti - troškinimas. Ilgiau patroškinta mėsa taps minkšta ir sultinga, tiesiog tirps burnoje. Žinoma, labai svarbu ją pasirinkti kokybišką.
Troškinta jautiena su slyvomis
Troškinta jautiena su slyvomis / 123RF.com nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 500 g NORFOS jautienos,
  • 2 svogūnų,
  • 1 didelės morkos,
  • 200 ml skardinės konservuotų pomidorų,
  • stiklinės džiovintų slyvų,
  • poros skiltelių česnakų,
  • 50 ml aliejaus,
  • žiupsnelio druskos,
  • po žiupsnelį prieskonių: kalendros, kumino, cinamono,
  • 1 valg. š. sezamo sėklų.

Gaminimas:

Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Apibarstykite prieskoniais bei druska ir apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Apkepintą mėsą perdėkite į troškintuvą, o keptuvėje likusiame aliejuje apkepinkite susmulkintas daržoves – svogūnus bei morką, tada sudėkite konservuotus pomidorus, smulkiai supjaustytą česnaką ir dar patroškinkite.

Į troškintuvą su mėsa sukrėskite daržoves, nuplautas džiovintas slyvas, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite truputį vandens, uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą, kol mėsa suminkštės. Patiekite apibarstę sezamo sėklomis su šviežiomis salotomis. Labai gardu ir su bulvių koše.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Kviečiame dalintis savo receptais bei laimėti puikų prizą – paruoštos kepimui NORFOS brandintos jautienos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais