Neapsakomai skanu: trapios tešlos plokštainis su trintų obuolių įdaru

Koks ruduo be obuolių pyragų? Šis yra greitai pagaminamas, nes galite naudoti ne šviežius obuolius, o obuolienę. „Norfos“ pranešime žiniasklaidai – puikus pyrago receptas.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 200 g šalto sviesto,
  • 2 stiklinių miltų,
  • 100 g grietinės,
  • 4 valg.š. ledinio vandens,
  • 1 vnt. kiaušinio trynio aptepimui.

Įdarui:

  • 250-300 g „Rivonos“ trintų obuolių su cukrumi.

Gaminimas:

1.Į didelį dubenį supilkite persijotus miltus, sutarkuokite šaltą sviestą, įdėkite grietinę, pagal poreikį įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą, kad sviestas neištirptų.

2. Padalinkite tešlą į dvi dalis, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Iškočiokite vieną dalį tešlos, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 10 min.

5. Ant apkepto lakšto dėkite trintų obuolių su cukrumi ir uždenkite kitu iškočiotu tešlos lakštu. Patepkite kiaušinio tryniu.

6. Kepkite apie 30-40 min. kol plokštainis gražiai apskrus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis