Tarkainiui reikės:
- 1 kg bulvių,
- 2 svogūnų,
- 1 saliero stiebo,
- 0,5 l kefyro,
- po žiupsnelį druskos ir pipirų,
- čiobrelio,
- sviesto kepimui,
- 500 g kiaulienos šonkauliukų,
- grietinės patiekimui.
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite burokine trintuve.
Svogūnus bei saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir suberkite į bulvių tarkius - jie puikiai pagardins patiekalą.
Į tarkius pilame kefyrą - jis tarkainiui suteiks minkštumo.
Bulvių masę gardiname druska, pipirais.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite į jį bulvių tarkius.
Kiaulienos šonkauliukus ištrinkite druska, pipirais bei čiobreliais ir sukaišiokite į bulvių masę.
Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos.
Patiekite su grietine.
Skanaus!